Lördagen den 7 december 2019 - klockan 00:17

Finansministern besökte Tyresö handboll


Tn på webben 2019-06-03


Finansminister Magdalena Andersson besökte under tisdagskvällen Tyresö handboll och tjejer födda 03/04 för att berätta om ett nytt förslag som kommer att underlätta för deras förening.

Finansdepartementet föreslår att gränsen för redovisningsskyldighet höjs från 60 000 kronor till 100 000 kronor för. Den höjda redovisningsgränsen innebär att ca 400 idrottsföreningar slipper att administrera reklamskatt. Förslaget innebär även att skatten på reklam och annonser sänks från 7,65 procent till 6,9 procent för de som hamnar över gränsen på 100 000 kr. 

Enligt Finansminister Magdalena Andersson drivs förslaget för att kunna underlätta föreningarnas administrativa börda.

-De ideella krafterna gör föreningslivet möjligt. Vi vill lätta den administrativa bördan för många små idrottsföreningar som upplåter lite reklamplats för att finansiera träningar och läger. Så kan de ideella krafterna fokusera på att ge barn en meningsfull fritid, oavsett vad familjen har på kontot.

-Väldigt roligt att få träffa alla duktiga handbollstjejer och engagerade ledare i Tyresö Handboll. Tack för att jag fick besöka er förening, sa Magdalena Andersson under besöket. 


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter