Lördagen den 16 februari 2019 - klockan 16:07

Guldbaggarna bjuds på mat från Tyresö!


2018-01-22

Matinspiratören Maro \
Bild:Kristine Olsson-Törnqvist
Matinspiratören Maro "Mamma Fontan" Papadopoulou tillsammans med Guldbaggen

Kvällens efterrätt Baklava
Bild:Foto: Kristine Olsson-Törnqvist
Kvällens efterrätt Baklava

Under kvällens guldbaggegala så kommer Fontana att stå för maten till den svenska skådespelareliten. Företaget som sedan 1978 importerat medelhavssmaker till svenska folket får nu chansen att bjuda på grekisk middag med en galatwist.

Tillsammans med Gröna Lunds kökschef Samuel Cabrera har Maro Papadopoulou, eller ”mamma Fontana” som hon brukar kallas, komponerat menyn. Det är samarbetet mellan Cabrera och Fontana till showen Mamma Mia! The Party som nu hittar ytterligare möjligheter. 

Maro grundade tillsammans med maken Frixos Fontana Foods AB och har sedan dess varit företagets matinspiratör. Ända sedan paret kom till Sverige har deras intention varit att sprida den grekiska matkulturen i deras nya land. 

– I Grekland, och vårt hemland Cypern, är maten och gemenskapen en mycket viktig del av livet, berättar Maro. Vi brukar säga att det ska vara enkelt att dela det goda. 

– Utifrån det har vi komponerat den här menyn, fortsätter hon. Det är en stor ära att få sprida vår matfilosofi under den prestigefyllda Guldbaggegalan och jag är så tacksam över att vi fått förtroendet. 

Fontana blev uppringda av arrangörerna, då dessa ville ha lite mera OPA! på menyn. För företaget var det en fängslande tanke att göra en galameny med grekisk touch. 

Denna gång har de tillsammans tagit fram en meny som har sin grund i grekisk mat men som är lite tillspetsad. Cabrera är även van vid att arbeta med stora volymer mat och eftersom det ska levereras 1300 tallrikar så passade det väldigt bra. 

– Menyn som har tagits fram tycker jag är väldigt spännande, berättar Corina Papadopoulou, vice vd. Det är inte riktigt vad man alltid förväntar sig av grekisk mat utan det är en liten twist och lite mer gala. 

– Det är förstås jättekul att vi får göra detta, fortsätter hon. Det är verkligen en ära bli tillfrågad, men det är också lite nervöst när 1300 tallrikar ska ut.


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter