Torsdagen den 13 december 2018 - klockan 06:05

Helena Karlsson, årets Frixosstipendiat.


2017-11-29

Helena Karlsson - Frixosstipendiat
Bild:Berne Albertsson
Helena Karlsson - Frixosstipendiat

Halloumikungen Frixos Papadopoulos delar varje år ut ett stipendium genom en insamlingsstiftelse. Syftet med stiftelsen är att stimulera entreprenörer som främjar ett hållbart samhälle, både socialt och ekologiskt.

Årets Stipendium tilldelas Helena Karlsson som under 2018 kommer att driva en teaterkurs i Tyresö. De 45 000 kronor som projektet fick ska gå till att frigöra gratisplatser till barn som annars inte har möjlighet att medverka.

Vi kommer att starta en teaterkurs för barn och ungdomar, berättar Helena. Där vi kommer att erbjuda ett antal gratisplatser till barn som kanske inte skulle ha haft möjligheten att delta utan dessa pengar.

– Själva huvudsyftet är att ge kommunikationsverktyg som stärker individen, fortsätter hon. Det är ju också en viktig del i en större demokratiprocess där alla barn ska ha möjlighet till en stark röst.

Projektet är ännu inte helt klart, det återstår några detaljer innan allting är klart. Kursen kommer dock att starta någon gång under våren 2018 och sedan avslutas med en föreställning.

Även om matproducenten Fontana och dess grundare är mest kända för att importera mat från medelhavsområdet så visar insamlingsstiftelsen det stora sociala engagemang som företaget och Frixos har.

– Jag känner en sådan enorm glädje för det här, berättar Helena. Men framförallt en tacksamhet, det är en dröm för mig att kunna göra det här. Där betyder stipendiet jättemycket.

– Frixos är ju en stor förebild för hela samhället, fortsätter hon. Att våga dela med sig av en framgång och skapa goda effekter på hela samhällskroppen. Det är så stort och vackert att jag saknar ord, det är ganska unikt att man är så ödmjuk och generös.

 

Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter