Torsdagen den 13 december 2018 - klockan 04:39

Kostnader för sjukhusrenoveringar skjuter i höjden


2017-12-07


De byggprojekt som pågår på länets sjukhus har blivit dyrare än beräknat. Kostnaderna för de renoveringar och utbyggnader som pågår har dragit över budget med hela 2,3 miljarder kronor.


Detta kan få allvarliga konsekvenser för framtida projekt. Det är från framtida projekt inom framförallt sjukvård och kollektivtrafik dessa pengar kommer att tas ifrån.

Landstingsrådet Paul Lindquist (M) säger till Mitt i att det beror på att konsulter har räknat fel.

När vi satt igång framtidens sjukvårdsplan så var det nästan 40 år sedan vi byggde ett sjukhus. Det fanns inte riktigt kompetens för hur man bygger ett sjukhus. Man underskattade kostnaden i vissa fall, sa Lindquist (M) till Mitt i.

Alfonso Morales (S), ledamot i landstingsfullmäktige, anser inte att det håller utan pekar på att det är en genomgående trend för det moderata styret i Landstinget.

– Såhär ser det ut när moderaterna styr, säger han. Det saknas en helhetssyn och de tar inte ansvar för landstingets ekonomi.

– Moderaterna lovade att det skulle byggas ett nytt sjukhus i Haninge, fortsätter han. Men det blev ju inte av, sen har vi nya Karolinska som är ofantligt dyrt och nu detta.

 

Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter