Igår gick Funkisfestivalen för andra året av stapeln i Tyresö. Det är Sveriges största melodifestival för personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

Tävlingen har funnits sedan 2011 men från och med förra året är även Tyresö kommun med och arrangerar en egen deltävling. Tävlingen är öppen för alla med kognitiva eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Nytt för i år är att vinnarna kommer att representera sina kommuner i två delfinaler. De avgörs 1:a och 2:a april på Nalen i Stockholm och därifrån går sammanlagt tolv bidrag vidare till den stora finalen på Waterfront building den 16:e augusti.

I Tyresö vann den skönsjungande Moises Rumie med sin tolkning av låten ”Heaven” som i orginalet sjungs av Bryan Adams. Den i funkisfestivalsammanhang debuterande Moises tog både jury och publik med storm och vann välförtjänt deltävlingen.

Årets mellanakt sjöngs av förra årets vinnare, Perdaniel Söderlind, och han uppträdde med en egenskriven låt som heter ”Sång för längesen”

Festivalen präglades även i år av glädje, talang och inlevelse. Om man får tro reaktionerna från den överfulla aulan på Tyresö gymnasium så ansåg nog ändå publiken att alla är vinnare.

  1. Thomas Claesson – It´s my life
  2. Gerd Söderlind – Himlen är oskyldigt blå
  3. Lena Löwgren – Kär och galen
  4. Maria Brolund – My heart will go on
  5. Kent Tiilama – Diggilo Diggiley
  6. Nina Saarilehto – Håll mitt hjärta
  7. Marita Söderlind – Även om det regnar
  8. Moises Rumie – Heaven
  9. Malin Hedström – Don´t speak
  10. Linnea Johansson – Cha-la head-cha-la

 

Jury: Jonathan Näslund, Hanna Westerling och Anna Landström

Konferencierer: Elias Moberg och Nina Hjelmkvist

OrkesterKapellmästare, Tomas Nordebrink – Klaviatur, Hans Wallqvist – Gitarr, Niclas Arn – Bas, Anders Scherp – Trummor och Anna Christoffersson, – Kör.

Foto: TN TN | Moises Rumie framförde vinnarlåten tillsammans med de övriga deltagarna.

Dela