Torsdagen den 13 december 2018 - klockan 04:30

Ny ordförande i Gymnasie och arbetsmarknadsnämnden


Tn på webben 2018-03-09

Tony Thorén (L) är ny ordförande i Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden. Foto: Tyresö Nyheter
Tony Thorén (L) är ny ordförande i Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden. Foto: Tyresö Nyheter

Tony Thorén (L) är ny ordförande i Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden (GAN) efter avgående Anna Steel. 63-åriga Thorén är även ordförande för Liberalerna i Tyresö och är sedan tidigare ledamot av socialnämnden och byggnadsnämnden.

– Jag gick med i Liberalerna för ungefär fem år sedan, berättar han. Det var Jan Larsson, känd liberal härifrån Tyresö, som fick mig att gå med då.  

– Det är möjligheten att värna människan och samhället som gör att jag är liberal idag, menar han. I grund och botten handlar det om att jag har en liberal människosyn.  

I yrkeslivet utanför politiken har han spenderat alla 46 åren på Telia Company med flera olika typer av arbetsuppgifter och ledarbefattningar. Där har han också haft projektledarroller i olika projekt, vilket han tror att han kommer kunna ta med sig in i det nya uppdraget.  

De flesta beskriver Thorén som en klok och lugn person med båda fötterna på jorden. Något han bekräftar genom att försäkra att han inte kommer vända upp och ner på nämnden nu när han tillträtt.  

– Nej, självklart har jag idéer, förklara han. Men jag tror att man som ny behöver vara inlyssnande och jag tror stenhårt på samverkan och samarbeten.  

– Det är en strategi jag tillämpar privat, på jobbet och i politiken, utvecklar han. Jag tror att det är så vi kommer fram till bäst lösningar.  


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter