Någon dag efter det att regeringens budget presenterats besökte finansministern Magdalena Andersson (S) Tyresö för att prata om den svenska modellen med Tyresöbor och hur regeringens pengar gör skillnad för Tyresö.

17 välfärdsmiljoner 

I regeringens satsningar tilldelas Tyresö 100 miljoner kronor i kommunala satsningar för att förstärka kommunen. I de pengarna återfinns bland annat de 17 välfärdsmiljoner, en del av välfärdsmiljards-satsningen, som är tänkt att gå till fler händer inom vården och fler anställda inom förskola och skola.

– Vi har en regering som visar att politik gör skillnad. Förstärkningen till Tyresö i regeringens höstbudget ger oss chansen att utveckla välfärden och den svenska modellen utifrån lokala förutsättningar. Att bygga fler förskolor, anställa fler pedagoger och se till att våra äldre kan bo kvar i kommunen, säger Anita Mattsson (S) oppositionsråd.

Under 2015 skar Tyresös grundskolor ned motsvarande 18 helårstjänster och under 2016 måste ytterligare fyra grundskolor och fem förskolor effektivisera. Det på grund av att skol- och barnomsorgspengen inte ens räknades upp motsvarande löneökningar vilket bidrar till ett generellt besparingskrav.

Foto: TN |

Dela