Söndagen den 27 november 2022 - klockan 02:15

Rekordmånga tyresöungdomar sommarjobbade i år

 


Tn på webben 2021-09-24

Anita Mattsson (S) längst till höger i bild när hon \
Bild:Tyresö Nyheter
Anita Mattsson (S) längst till höger i bild när hon "praode" hos sommarjobbarna i Granängsringen för ett år sedan. 

Den här sommaren erbjud Tyresö kommun fler sommarjobb än någonsin. När kommunen summerar resultatet landar antalet på 246 ungdomar som fick möjlighet att jobba under lovet inom olika verksamheter. Intresset var stort med 713 ansökningar.


Kommunala sommarjobb (feriejobb) erbjuds ungdomar mellan 16 och 17 år och är förlagda till sommarlovsveckorna. Ungdomarna jobbar inom en rad olika verksamheter. Exempel på områden har varit

 musikunderhållning på äldreboende, trivsamma utemiljöer, caféer och glasskiosker, dagkollon, pop-up aktiviteter för barn och ungdom, historiska tidsresor, inventering av offentlig konst, inspirerande lekmiljöer, sommar-redaktörer och föreningsaktiviteter. Arbetsplatserna har funnits både inom kommunalverksamhet och ideellt föreningsliv/organisationer.

-          Vi vill att fler ungdomar ska testa arbetslivet och tjäna egna pengar, att kunna växa och öka sin möjlighet att ta sig vidare in på arbetsmarknaden. Det är också roligt att se att fler verksamheter tar chansen till extra arbetskraft för att kunna göra det där man annars inte hinner. Att marknadsföra sin arbetsplats, säger kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson (s)

Tyresö kommun uppger att återkopplingen från de verksamheter som tagit emot ungdomar har varit positiv. Tyresöungdomarna gillar att jobba och de som handlett ungdomarna anger att det är både roligt och utvecklande.

Under höst- och jullovet fortsätter satsningen på feriejobb då Tyresös ungdomar också erbjudas feriejobb i Tyresö kommun. 


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter