Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 12:09

Skolministern besökte Bergsfotens skola


Tn på webben 2022-03-18

Skolminister Lina Axelsson Kihlblom (S), kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson (S) och barn- och utbildningsnämndens ordförande Klara Watmani (S) träffade barn på Bergfotens skola.
Bild:Tyresö Nyheter
Skolminister Lina Axelsson Kihlblom (S), kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson (S) och barn- och utbildningsnämndens ordförande Klara Watmani (S) träffade barn på Bergfotens skola.

Skolminister Lina Axelsson Kihlblom besökte i mars Bergotens skola och tog del av både hur skolan arbetar med läxhjälp och elevernas tankar om den extra studietiden.I Tyresö erbjuder de flesta skolor i dagsläget läxhjälp i anslutning till skoldagen. Det övergripande syftet med läxhjälpen är i regel att höja elevernas kunskapsresultat genom att exempelvis ge eleverna praktiska förutsättningar för studier, att ge eleverna stöd i skolarbetet och att stärka elevernas förmåga att långsiktigt ta ansvar för sin kunskapsutveckling.

Klara Watmani (S), ordförande barn- och utbildningsnämnden som också var med på besöket:

- Effektiv läxhjälp är avgörande för många elever. I Tyresö ska alla skolor erbjuda läxhjälp i anslutning till skoldagen. Läxhjälpen är viktig för att skapa mer jämlika förutsättningar för alla barn och minskar effekterna av föräldrarnas olika bildningsbakgrund

Även nationellt ser man ett behov av att stärka möjligheten till läxhjälp och i en
proposition föreslår regeringen att alla elever i grundskolans årskurs 4–9 ska erbjudas
extra studietid

Lina Axelsson Kihlblom kommenterar besöket och regerings satsning:

- Så glad att få besöka Bergfotens skola och en av alla de fantastiska läxstugor som anordnas i Tyresös skolor. För oss socialdemokrater är det självklart att det inte ska spela någon roll vilken skola du går på eller om dina föräldrar har möjlighet att hjälpa dig med läxorna. Därför föreslår regeringen nu att alla elever i årskurs 4–9 ska erbjudas minst 2 timmar extra studietid per vecka, till exempel för att få hjälp med läxorna.


Skriv ut



Mest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter