Fredagen den 2 juni 2023 - klockan 08:21

Socialdemokraterna vill ha fler direktbussar till stan


Tn på webben 2022-07-11

Kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson (S) och oppositionsrådet i regionen Aida Hadžialić (S), lovar Tyresöborna fler avgångar till centrala Stockholm ifall Socialdemokraterna vinner regionvalet.
Bild:Tyresö Nyheter
Kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson (S) och oppositionsrådet i regionen Aida Hadžialić (S), lovar Tyresöborna fler avgångar till centrala Stockholm ifall Socialdemokraterna vinner regionvalet.

Direktbussarna till Vattugatan i centrala Stockholm är en populär linje bland Tyresöborna. Möjligheterna att ta bussen direkt in till de centrala delarna istället för att åka via Gullmarsplan är mycket värt när man arbetspendlar.


Nu har Socialdemokraterna i region Stockholm gjort ett utspel där man lovar Tyresöborna fler avgångar in till Vattugatan ifall man vinner valet i regionen. Något som tas emot väl av kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson (S).

– Vi vet att de avgångarna är väldigt populära, ofta fulla och många uppskattar möjligheten att ta bussen direkt in till centrala Stockholm, säger hon. Vi har arbetat för fler avgångar till Vattugatan under flera år, men Moderaterna i regionen har inte tyckt att det varit prioriterat. Så jag hoppas att vi kan få fler avgångar dit efter valet.

Aida Hadžialić (S), oppositionsråd i regionen är kritisk till det moderatledda styret i regionen och vill efter valet ta ett bättre grepp över planeringen av kollektivtrafiken.

– Jag är kritisk till den slappa hållning som moderatstyrda SL har när det kommer till trafikplanering, säger hon och fortsätter. Där nästan allt ansvar och beslutsmakt läggs på bussbolag och tjänstemän. Så vill inte vi socialdemokrater ha det. Den demokratiskt valda politiken måste ta sitt ansvar för att kollektivtrafiken ska fungera i hela Region Stockholm.

Hon menar att just fler avgångar till centrala Stockholm är just en sak, dör man kan planera för förbättrad kollektivtrafik för Tyresöborna så att fler har möjlighet att ta bussen till jobbet .

– Vi behöver ta politiskt ansvar och fatta beslut om satsningar som förbättrar busstrafiken för invånarna i hela Stockholmsregionen inklusive Tyresö, menar Aida Hadžialić (S). Fler direktbussar skulle förbättra möjligheten till arbetspendling och därmed tillväxten i en viktig tillväxtkommun.


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter