Tre gånger om året ordnas det fest för alla äldre som har kommunal hemtjänst i Tyresö på Björkbacken. I år sken solen och det dukades utomhus för de över trettio kunder som väntades.

Glädjen hos de äldre som sitter i skuggan av solparasollen går inte att ta miste på när Tyresö Nyheter igår, 14 juni, besökte Björkbacken och deras årliga sommarfest. Trädgården ramas in av ballonger och pom poms och på grillen ligger kycklingspett och grönsaker och allt ramas in av vacker musik.

På Björkbacken har de tre årligt återkommande fest vid sommar, jul och påsk. Festerna är omtyckta och viktiga framförallt för de äldre som har ensamhetsproblematik. Varje tillfälle besöks av 30-40 stycken gäster.

– Det är ett så otroligt givande jobb det här och när jag går hem känner jag mig glad och nöjd, inte bara efter den här dagen, säger Natalie Simander som har jobbat inom den kommunala hemtjänsten sedan 2006.Den här dagen är inte bara personal på plats utan även personalens släktingar hjälper till med att grilla och servera.

Tyresö nyheter önskar trevlig sommar till alla gäster och personal på Björkbacken!

Foto: TN | Agneta Westermark, Laila och Ewy och Gunnar Magnusson var några av de som trivdes på Björkbackens årliga sommarfest

Dela