Söndagen den 26 maj 2019 - klockan 09:18

Totalt eldningsförbud- även i din trädgård.


Tn på webben 2018-07-26


I Stockholms region har det sedan den 10 Juli varit eldningsförbud. Det har varit förbjudet att elda på allmän plats och även vid iordningställda grillplatser. Det har dock varit tillåtet att grilla på sin egen tomt. Tills nu. 

Igår förmiddag uppmanade MSB till en skärpning av eldningsförbudet till att omfatta all eldning oavsett plats och Länsstyrelsen i Stockholms region har därför utlyst ett totalt eldningsförbud som innebär att det är förbjudet att elda överallt, även på din egen tomt. Under perioden för det tidigare eldningsförbudet har ca 400 larmsamtal inkommit om personer som eldar i naturen och på allmän plats, trots förbud. Även i Tyresö har det eldats i naturen enligt uppgifter på sociala medier. Den som eldar kan bli misstänkt för brott. Förutom ökad risk för bränder så går resurser från polisen åt till att åka runt och släcka bränder.

Det totala eldningsförbudet gäller tillsvidare, dock inte längre än till sista augusti om inte annat meddelas.

Det råder inte bevattningsförbud i kommunen just nu men Tyresö kommun uppmanar ändå invånarna att vara sparsamma med vattnet på grund av torkan.

Tips i torkan från Tyresö kommun:

- Undvik att vattna gräsmattan. Måste den vattnas, gör det på kvällen.
- Tvätta inte bilen just nu.
- Duscha istället för att bada.
- Stäng av vattnet när du borstar tänderna.
- Kör fulla disk- och tvättmaskiner.
- Ställ en fylld tillbringare i kylen så slipper du låta kranen rinna för att vattnet ska bli kallt.


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter