Lördagen den 15 augusti 2020 - klockan 03:38

Tyresöelev finalist i Silverpenseln


Tn på webben 2019-11-27

Stina Hebda fixar naglarna på en skolkamrat under en lektion.
Stina Hebda fixar naglarna på en skolkamrat under en lektion.

Stina Hebda, stylistelev på Tyreös gymnasium har gått till final i den prestigefyllda tävlingen Silverpenseln. Det är en nationell makeup-tävling för gymnasieelever som går frisör- eller stylistprogram och arrangeras av sminkleverantören FÄRG.


I år var temat Female Power Makeup Look och syftar till sminkningar i en tid då kvinnor ska kliva fram och ta för sig. Stina lyckades ta sig till final i konkurrens med ca 150 andra tävlande, ett gott betyg för både Stina men också för Tyresö gymnasiums stylistutbildning.

– Eftersom att temat för årets silverpensel var ”Female power makeup look” så kände jag att kvinnor och tjejer i vår tid ska vara fria att vara hur de vill, som i pride, vi ska också kunna ha allt från ett fullt ansikte med smink till att inte ha något smink alls, säger Stina Hebda till Tyresö kommun.

– Det är förstås superroligt, säger hon till Tyresö Nyheter. Det är nervöst men det ska bli jättekul att få åka ner till Göteborg och tävla i finalen.

Finalen avgörs fredagen den 29/11 kl. och de tävlande kommer under en och halv timme att sminka sina modeller. Innan dess ska hår stylas och modellerna göras i ordning. Från kl 13.00 så är tävlingen öppen för publik och den går av stapeln på FÄRGs flagshipstore på Odinsgatan 26 i Göteborg.

Tävlingen kommer att livesändas på Tyresö Gymnasiums Instagram:

https://www.instagram.com/tyreso_gymnasium_insta/?hl=sv


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter