Söndagen den 5 december 2021 - klockan 02:12

Tyresö gymnasium utvecklas med två nya yrkesprogram


Tn på webben 2021-09-09

Christoffer Holmström (S), ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden, säger att man nu är redo för att ta nästa steg i utvecklingen.
Bild:Tyresö Nyheter
Christoffer Holmström (S), ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden, säger att man nu är redo för att ta nästa steg i utvecklingen.

Tyresö gymnasium utökas med två yrkesprogram redan nästa år och om två är ambitionen att även öppna studieförberedande program. Till höstterminen 2022 så har gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden beslutat att starta vård och omsorgs samt Handel och administration. 

 

Handel- och administrationsprogrammet kommer i praktiken startas som försäljning och service så programmet inför nästa höst byter namn. Christoffer Holmström (S), ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden, säger att man nu är redo för att ta nästa steg i utvecklingen.

– Det är förstås fantastiskt roligt att vi kommit hit redan, säger han. Det är en kombination av att vi nu har en stark ekonomi, ett bättre elevunderlag och blivit bättre på att visa hur fantastiskt Tyresö gymnasium faktiskt är. 

Men utvecklingen för Tyresö gymnasium slutar inte där. Redan året efter är ambitionen att även starta upp de studieförberedande programmen samhällsprogrammet och ekonomiprogrammet. Där är planen att öppna i andra, mer centrumnäralokaler, än nuvarande Tyresö gymnasium. 

– Det vore helt fantastiskt att ro i land den utvecklingen så fort som möjligt, säger Christoffer Holmström (S). Det är faktiskt pinsamt att en kommun i Tyresös storlek inte har några möjligheter att läsa teoretiska program i kommunen. Det riskerar också att valmöjligheterna begränsas för våra Tyresöungdomar när platsbristen inom regionen blir större de närmaste åren. 

Att man väljer att starta ekonomi och samhälle i andra lokaler beror enligt Holmström främst på att man inte får plats i det nuvarande gymnasiet. Men också för att det blir en nystart efter några år utan teoretiska program i kommunen. 

– Nu har vi vänt trenderna för gymnasiet och kan nu se till att utveckla, säger han. Det är jättespännande att genomföra det här, både med nya yrkesprogram men också att vi börjat arbetet med att återigen få studieförberedande program i kommunen. 


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter