Söndagen den 27 november 2022 - klockan 03:08

Tyresö klättrar 20 placeringar som företagsvänlig kommun


Tn på webben 2021-09-23

<span>Från vänster: Olle Karstorp, Svenskt Näringsliv, Helge Steg, Tyresöföretagare, Anita Mattsson, kommunstyrelsens ordförande (S) och kommundirektör Stefan Hollmark.</span>
Bild:Tyresö kommun
Från vänster: Olle Karstorp, Svenskt Näringsliv, Helge Steg, Tyresöföretagare, Anita Mattsson, kommunstyrelsens ordförande (S) och kommundirektör Stefan Hollmark.

Tyresö kommun klättrar hela 20 placeringar i Svenskt Näringslivs senaste undersökning av företagsklimat. Därmed är Tyresö landets 62:a mest företagsvänliga kommun. Nu uppmärksammas kommunen av Svenskt Näringsliv för det fina resultatet. Det uppger Tyresö kommun i en nyhet på tyreso.se


Tyresö klättrar stort i Svenskt näringslivs senaste undersökning av Företagsklimat och klättrar med 20 placeringar till plats 62 i landet uppger Tyresö kommun i en nyhet på tyreso.se.

Rankingen bygger framför allt på företagarnas egna omdömen men också på sådant som infrastruktur, andel i arbete, nyföretagsamhet, attityder till företagande och kommunal skatt. Allt för att få en så bra bild som möjligt av företagsklimatet.

De stora förbättringarna kommer efter en tuff period för många företagare till följd av pandemin

-  Vi är väldigt glada och stolta över att det målmedvetna arbetet som görs i Tyresö kommun syns och uppskattas av företagen, säger Anita Mattsson, kommunstyrelsens ordförande (S). Hon fortsätter:

- Under pandemin uppmärksammade Svenskt Näringsliv vårt arbete för att stötta det lokala näringslivet, och det är viktigt för en kommun som Tyresö med många små och mellanstora företag att vi från kommunen arbetar proaktivt med näringslivsfrågor.

Under onsdagen uppmärksammades Tyresö kommuns resultatförbättringar av Svenskt Näringsliv när Helge Steg, VD för Tyresöföretaget Arta Plast och även ledamot i Svenskt Näringslivs SME-kommitté (SME står för små och medelstora företag) överlämnade blommor och diplom till Mattsson (S).

– Fortsätter vi klättra, är vi snart i toppen! Men vi måste göra det här tillsammans, för företagarna är en förutsättning för att människor ska kunna bo och leva i kommunen. Det ”närodlade”, det vill säga lokala företagandet, gör människors vardag lite bättre, säger Helge Steg i en kommentar till tyreso.se.


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter