Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 15:36

Tyresös röst i riksdagen


Tn på webben 2018-04-30


Mathias Tegnér valdes hösten 2014 in i Sveriges Riksdag. Han är Tyresös enda riksdagsman. Han har bott i Tyresö i nästan hela sitt 38-åriga liv, är gift och nyss nybliven pappa. Innan riksdagsarbetet jobbade Mathias på Hennes & Mauritz som accounting manager där han bland annat var delaktig i företagets expansion i Australien. På Handelshögskolan i Stockholm utbildade han sig till civilekonom. Mathias har också ett genuint idrottsintresse och är bland annat domare i ishockey på fritiden.


Det är nu ungefär fyra månader kvar till hela Sverige går till val. Det är ett viktigt val på många sätt, även för oss tyresöbor. Vår kommun har sedan 1998 letts av Moderaterna. I grund och botten tycker jag att Tyresö kommun är en bra kommun att bo i. Här finns allt en behöver. Det är alltid nära till naturen och vi har bra kommunikationer in till stan. Dessutom är Tyresö kommun huvudsakligen tryggt och säkert. Samtidigt märks det att Moderaterna har styrt i 20 år i Tyresö. Steg för steg har de kommunala äldreboendena lagts ned eller sålts ut. Det sista kommunala äldreboendet Björkbacken håller just nu på att avvecklas. Vår kommun är den enda i vårt län som inte har träffpunkter för äldre.

På skolans område fortsätter planeringen för stora skolfabriker, istället för mindre lokala skolor i varje kommundel, såsom det var när många av oss växte upp i kommunen på 70-, 80- och 90-talet. Dessutom lyckas inte Moderaterna göra något åt den otrygghet som sprider sig i delar av kommunen. Även om jag älskar mitt kära Tyresö verkar inte kommunen alltid finnas där, när medborgare behöver hjälp. Tyresö har utmärkta förutsättningar, men levererar ofta medelmåttigt. Kort sagt, Tyresö kan bättre!

En avgörande skillnad mellan Socialdemokraterna och Moderaterna i det kommande valet är att vi Socialdemokrater vet att politik kan göra skillnad. I vår kommun behövs stora trygghetssatsningar. Äldre ska känna sig trygga att åldras och veta att det finns en plats på äldreboende när det är dags. Föräldrar ska känna sig trygga med att skolan är en drogfri miljö, oavsett vilken skola dina barn går i och kvinnor (och män) ska känna sig trygga på kvällarna överallt i vår kommun. Dessa problem kommer inte lösas av en marknad med en osynlig hand, utan av en handfast politik som bygger äldreboenden, ser till att det finns fler lärare som har tid att ställa krav i skolan och införande av trygghetsvakter. Därför är jag säker på att Tyresö kan bättre!

För alla som tycker som jag är Socialdemokraterna alternativet. Som riksdagsledamot har jag varit med och röstat igenom den statsbudget som nu gäller i vårt land. Bland annat har de generella statsbidragen höjts i flera steg. Det innebär mer pengar till kommunerna, som är tänkt att användas till mer personal i skola och äldreomsorg. Av någon anledning verkar de pengarna inte komma de verksamheter till del som är viktigast för Tyresö kommun. Därför behöver Tyresö styras av politiker som varje dag kämpar för bättre välfärd, lag och ordning och en snabbare integration. Tyresö behöver styras av socialdemokrater.

Mathias Tegnér


Skriv ut



Mest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter