Torsdagen den 28 mars 2024 - klockan 20:26

Tommie Ehn nickade bort det mesta av höjdbollarna från Rågsveds straffområde.

Josef Rakez har en känslig fot men fick inte riktigt använda den så mycket han ville.

Det känns i kroppen när man möter Rågsved

Jesper Falk blir resolut tacklad av Ponist Saenkham

Lucas Brikell provar skottlyckan

Årets första, eller kanske andra sommardag och sen kick off på Tyresövallen. Allt är som vanligt. De relativt få som valt division 4 fotboll, istället för grillen och en dunk rosé, kan ha ångrat sitt val.

Det blev inget skönspel och ingen seger. För att besegra Rågsved måste man nämligen vara både tuff och tålmodig. Att jämföra Råggans spel med ortens stora söner, Ebba Grön är inte så tokigt. Rågsved 2017 är ett av seriens hårdaste gäng att möta och de struntar i finliret för att nå dit de vill.

Hårdast i Ebba var utan tvekan Fjodor och om någon av spelarna i Rågsved ska vara Fjodor så är det utan tvekan Tommie Ehn. Född och uppväxt i Tyresö. Debuterade för TFF vid 16 års ålder. Vann skytteligan vid 18. Lagkapten vid 21. Numera mittback i dagens motståndare och still going strong, tro mig han visade sin tvättbräda efter matchen. Tommie är numera 34 och har en imponerande skäggväxt. Han hade en härlig kväll då TFF oftast valde höga inlägg som var enkla att nicka bort.

- Det var exakt det som vi sa innan att vi inte skulle göra, säger tränaren Claes Brikell efter matchen. Vi vet ju att Råggan är tuffa och att vi skulle spela tålmodigt och efter marken. Vi gjorde inte riktigt det.

Första halvleken var en orgie i långbollar. Någon på läktaren kan ha nämnt ordet fotbollstennis, och det var inte så långt från sanningen. Råggan var helt klart mer fysiska och vann 80% av närkamperna. Snabba och starka Patrik Loden var ett orosmoment för hemmalaget. I 23:e minuten rensade Tyresös målvakt, Mattias Levin med en hård boll som stöts tillbaka med full kraft av Rågsvedsförsvaret till en helt fristående Joakim Pukari som ensam med Levin, enkelt satte 0-1. Publiken väntade på en offsideavblåsning, men troligtvis så befann sig Tarek Aloui fortfarande nedanför Pukari, så troligen var domslutet korrekt.

Bara tre minuter senare så var det ytterst nära 2-0 för gästerna när Hedi Hafsia spelade en diagonalboll genom straffområdet som friställde Lodin, men Levin var snabbt ute och skar av skottvinkeln och motade skottet.

Rågsved stressade sönder hemmalaget och vann större delen av närkampern och då oftast i luften. Tyresö spelade naivt och försökte ofta sig på höjdbollar in i straffområdet som enkelt nickades bort av Rågsvedsförsvaret.

Råggan hade ytterligare ett bra läge att öka på sin ledning i 56:e minuten när Kim Hiltunen stack in en boll från vänsterkanten till Aram Jassem men Levin gjorde en fantastisk fotparad.

TFF jobbade sig ändå in mer och mer och tog över matchen spelmässigt. Dock utan att egentligen få till något vettigt avslut på mål. Josef Rakez var aktiv men kom sällan i läge. Momo Mpias och Lucas Brikells offensiva spel var bra på mittfältet men udden saknades.

En oturlig hands på en Rågsvedsförsvarare gav dock Josef Rakez chans att kvittera från elvameterspunkten. Något som han också gjorde med minsta möjliga marginal.

Det oavgjorda resultatet stod sig matchen ut och lämnar TFF på andra plats med en match mer spelad än de övriga toppkonkurrenterna.