Så var då premiäromgången i herrarnas handbollsallsvenska avklarad.

Tyresö, som efter förra året andraplats med exporter till Handbollsligan som följd, har spelat in en hel del nya spelare på försäsongen. Man genomgår dessutom lite av en generationsväxling, där ett antal spelare födda runt milleniumskiftet knackar på dörren.

Herrarnas Allsvenska består i år av ovanligt många nya lag, efter vårens kvaldrama med oväntade resultat. Med bakgrund av dessa fakta var både utgången av dagens match oviss och årets Allsvenska är svårtippad.

Samma dag som Sveriges underskattade kyrkoval, tog kommunens handbollsherrar bussen till Sverieges Jerusalem, Jönköping, för match mot det, efter en del bra värvningar, topptippade laget Hallby HK. Det var i långa stunder en underhållande match där Tyresö tog kommandot från start och var faktiskt i underläge i endast 30 sekunder under den första halvleken.

Det var vid ställningen 7-6 efter dryga 12 minuter. När Patrik Söderström satte 11-15, efter 23.22, hade Tyresö kopplat ett visst grepp om matchen. Därefter gjorde Hallby 4 raka mål samtidigt som Tyresö åkte på en utvisning och matchen var utjämnad. Tyresös dyngskytt Johan Brun avslutade första halvlek med 2 fullsträffar och Tyresö gick till pausvila med en ledning med 13-15.

Matchens lirare i Tyresö, Douglas Oreb, inledde målsyttet i andra halvlek som ledde fram till en 16-19 ledning efter ett par minuters spel. Därefter närmade sig Hallby och efter 5.38 i andra halvlek var det återigen kvitterat, 20-20.

Sedan följde en dragkamp mellan lagen där ledningen skiftade. När det återstod 6.31 gjorde, i mina ögon den bäste spelaren på planen, Olle Ek, 27-25. Tyresö svarade genom Johan Brun till 27-26, när matchuret stod på 54.29. Under de sista 5 minuterna gjorde Hallby 4 raka mål. Tyresö var tvungna att chansa en del utan lyckat resultat varför slutresultatet skrevs till 31-26 i en, i långa stunder, helt jämn tillställning.

I Hallby utmärkte sig, som sagt, Olle Ek, som förutom en bra speluppfattning spelade på 4 olika positioner under matchen. I Tyresö gjorde som jag tidigare nämnt Douglas “Dogge” Oreb, en bra insats, både framåt och i försvar. Ludvig Kroon Frisendahl gjorde en fullt godkänd insats mellan stolparna och som helhet får jag ge laget godkänd med mersmak.

På lördag är det dags för hemmapremiär när det charmiga laget Amo Handboll, från småländska Alstermo, kommer på besök till Tyresöhallen. Matchstart 14.00.