Söndagen den 18 augusti 2019 - klockan 17:49

Rekordlång kö hos Tyresö Bostäder


Tn på webben 2018-07-25

Bild: Tyresö Bostäder
Bild: Tyresö Bostäder

Aldrig tidigare har så många personer stått i Tyresö Bostäders kö. Just nu står över 31 000 människor i bostadskön. Av dessa är lite mer än en tredjedel Tyresöbor idag. Samtidigt pågår inflyttning i området Temyntan, i närheten av Veronikagränd.

För första gången står över 31 000 personer i det kommunala bostadsbolaget Tyresö Bostäders kö. Under de senaste åren har antalet personer som köar ökat lavinartat. Dock söker inte alla dessa personer lägenhet, utan det rör sig om ett par tusen personer.

Under de senaste åren har det kommunalt ägda Tyresö Bostäder sålt hyresrätter både i Krusboda och i Öringe, vilket kan ha bidragit till att kön blivit längre.

Just nu byggs två nya områden för Tyresö Bostäders räkning, Temyntan och Hasselbacken. Temyntan, som byggs i närheten av dagens Kamomillgränd kommer innebära 140 nya hyreslägenheter med billigare hyreskostnader i förhållande till andra nybyggda hyresrätter. Tyresö Bostäder har som ett av få bolag i Stockholmsregionen sökt regeringens investeringsstöd för nya hyresrätter. Det innebär att hyrorna kommer vara lägre än vid annan nyproduktion.

Just nu återfinns sju lägenheter på Tyresö Bostäders hemsida, där inflyttning kommer ske i november.

Inflyttning för den första etappen av Hasselbacken kommer också att ske under hösten 2018.


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter