Torsdagen den 28 september 2023 - klockan 22:30

Renoveringen av Kumla skola påbörjad


Tn på webben 2023-09-18

Anita Mattsson (S), kommunstyrelsens ordförande.
Bild:Tyresö Nyheter
Anita Mattsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Under sommaren påbörjades renoveringen av Kumla skola. Målet är att skolan ska få nya moderna lokaler anpassade för dagens behov. Ombyggnationen är ett av de större nu pågående projekten i kommunen och beräknas pågå fram till år 2025.


Renoveringen planeras ske i olika etapper där matsal, aula samt högstadiets teoretiska salar är först ut. Under tiden kommer delar av skolans undervisning förläggas till gamla Fornuddens skola.

- Äntligen skapar vi moderna och ändamålsenliga lokaler för lärare och elever i Kumla skola. Att renovera Kumla Skola är en del i det arbetet vi gör i det politiska styret för att rusta och reinvestera i våra förskolor och skolor, både ute och inne, säger kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson (S).

Kumla Skola, som ligger i Trollbäcken i Tyresö, är byggd i två omgångar, 1948 och 1968. Skolan rymmer drygt 700 elever från förskoleklass upp till årskurs 9 och är en av de större grundskolorna i kommunen. Högstadiedelen på skolan är i princip densamma som när den uppfördes 1968.

- Tyresös skolor ska vara trygga och inkluderande med lokaler som bidrar till kreativitet och lärande. Därför behöver vi både bygga nytt i takt med att vi blir fler som bor här samtidigt som vi investerar i våra befintliga förskolor och skolor, avslutar Mattsson (S).


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter