Fredagen den 26 februari 2021 - klockan 10:47

Söndagsöppet på biblioteket från och med 1 mars


Tn på webben 2020-02-19

<span id=\
Bild:Tyresö Nyheter
Från och med 1 mars har biblioteket i Tyresö centrum öppet också på söndagar.

<span id=\
Bild:Tyresö Nyheter
Från och med 1 mars har biblioteket i Tyresö centrum öppet också på söndagar.

Från och med 1 mars kommer huvudbiblioteket i Tyresö centrum att vara öppet sju dagar i veckan, detta efter ett beslut av politikerna i kultur- och fritidsnämnden.

Biblioteken i Strand och Trollbäcken kommer fortsatt att vara öppet sex dagar i veckan. I strand kommer man dock att testa att hålla öppet på söndagar istället för lördagar som biblioteket har öppet på nu. Anledningen är att kommunen tror att fler har möjlighet att besöka biblioteket på söndagar än lördagar då många är uppbokade på aktiviteter och ärenden.

-Biblioteken i Tyresö är mer än en plats att låna böcker på. Här främjas möten, samtidigt som det finns möjlighet till lugn och ro att studera. Att tillgängliggöra biblioteket för fler genom att utöka öppettiderna känns ur ett demokratiskt perspektiv viktigt, säger Katarina Helling (S), gruppledare i Kultur- och fritidsnämnden.

Under 2019 hade Tyresö bibliotek 235.897 fysiska besök. Från de styrande partierna, Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Liberalerna, i Kultur- och fritidsnämnden hoppas man att fler tyresöbor ska ha möjlighet att besöka biblioteket i och med att det nu blir öppet alla dagar i veckan. Katarina Helling (S) berättar att det är något som Socialdemokraterna velat se länge. 

-Det känns roligt att vi nu kan infria ännu ett av våra vallöften. Vi tror att det finns ett intresse hos många i kommunen att kunna besöka biblioteket på söndagar när man är ledig. 


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter