Tisdagen den 19 mars 2024 - klockan 06:21

Bild:Niklas Wennergren

Julia Althini slet hårt längst fram för Viken.

\
"Sturpen" hade ett stabilt försvar som var svårt att komma igenom.

En fantastisk försommardag i strålande solsken ramade in matchen mellan Hanvikens SK och Stureby på ett perfekt sätt. Tyvärr var ramen snyggare än själva duken om man får uttrycka sig lite konst-igt.

HSK ville självklart ta tillbaka serieledningen som man lånat ut till Huddinge och tog ett stadigt tag i matchen. När lagkaptenen Julia Salander satte 1-0 på ett långskott trodde nog de flesta att det skulle bli åka av. Nu blev det inte det även om Viken var det spelförande laget hade man förvånansvärt få chanser att utöka ledningen. Alltid excellenta Nicole Tabari hade ett fint skott över i den 36:e minuten och en frispark som fick överliggaren att vibrera några minuter senare, men något mer mål blev inte i den första halvleken.

Den andra halvleken följde den förstas mönster. Hanviken dominerade Stureby men kom inte i läge för att stänga ner matchen. Kanske skulle man ha utnyttjat kanterna mer? De låg tomma som Autobahn och Lisa Ebbvik-Ivars såg åtminstone sugen ut på att löpa, men bollarna kom inte riktigt. ”Sturpen” gjorde också sitt för att sänka tempot i matchen och här hade nog HSK tjänat på att skruva upp en del.

Stureby fick också sin chans att helt förstöra eftermiddagen för hemmalaget. Ett friläge i den 89:e minuten är inget man vill ha emot sig, men Josefin Backström avvaktade kallt och kunde rädda det första skottet med en benparad och returen rensades undan med nöd och näppe av tillskyndande försvarare.

- Vi kom inte riktigt upp i nivå, men i slutet krigar vi på och får med oss tre poäng, säger Julia Salander till TN efter matchen.

Du satte det avgörande målet…

-  Jag får bollen från högerkanten och är vid cirkeln utanför straffområdet och skjuter på ett tillslag. Lite turmål, för målvakten tar den men den studsar ändå in i mål.

Det höll på att trassla sig i slutminuterna av matchen…

- Det kanske handlar om trötthet. Vi tappar hjärnan. Vi är inte riktigt påkopplade, men vi får med oss poängen ändå, avslutar Salander.

Hanviken ligger fortfarande tvåa i tabellen med två poäng färre än Huddinge IF men med en match mindre spelad.