Lysande debut för Lundqvist


Niklas Wennergren 2023-08-10

Bild:Linus Lundqvist Racing

När det äntligen blev dags att få köra med de stora namnen i Indycar så darrade Linus Lundqvist inte det minsta på hanen.


Redan i kvalet chockade han sina konkurrenter och placerade sig som bästa svensk med den elfte bästa tiden och elfte plats på gridden.

– Jag är väldigt stolt över den här debuten, säger Linus Lundqvist. Förutsättningarna har inte varit de enklaste med regn och en inställd träning, så det har verkligen varit mycket att lära på väldigt kort tid. Att kunna kvala vidare till Fast 12 redan under min första INDYCAR-helg känns helt fantastiskt.

 När loppet väl startade hade Lundqvist inga svårigheter att sätta press på sina mer namnkunniga motståndare. Lundqvist registrerades också för det snabbaste varvet under loppet. Som bäst var han uppe på sjunde plats, men på det 69:e varvet tog allt slut i en betongmur.

– Det var förstås tråkigt att det slutade som det gjorde, och just nu är jag absolut besviken, fortsätter Linus. Det var egentligen ett ganska litet misstag som tyvärr fick stora konsekvenser. Jag kom ett par decimeter för långt ut, tappade greppet i gummiresterna, och därifrån var jag bara en passagerare. Det är tungt när jag hade ett så bra race på gång, men jag kommer lära mig av detta och gå vidare. 

Den uppseendeväckande insatsen gör att Meyer Shankstallet fortsätter samarbetet med Linus Lundqvist i söndagens lopp i Indianapolis. En bana som han känner väl och där tagit pole position tre gånger och vunnit två gånger.