Oavgjort i toppmötet


Niklas Wennergren 2016-05-15


Hanviken spelar sin första match för i år på naturgräset, mot ett av seriens topptippade lag. Segeltorp IF kommer senast från div 3 och har vunnit sina två första matcher. Redan innan matchen blåstes igång kunde man ana att det skulle bli en spännande omgång!

Hela matchen kännetecknades av ett böljande och fysiskt spel. Varken Hanviken eller Segeltorp lyckades få till särskilt många fina spelsekvenser, delvis beroende på den ojämna planen.Istället fokuserades mycket på att slå långt, vinna närkamper och hålla bollen kvar på motståndarnas planhalva.

I mitten av första halvlek tog Segeltorp ledningen, ett hårt skott utanför boxen, som studsade oförutsägbart precis framför Evelina Ekman, och letade sig in i målet.

Hanviken hängde dock inte med huvudena utan fortsatte att nöta på, och kvitterade snart på en hörna slagen av Mimmi Gudmundsson. Emelie Lemberg befann sig på rätt plats och efter lite flipper på marken, sparkade hon in bollen i nätet.

En kort stund efter detta fick Segeltorp till en riktigt farlig hörna, som räddades precis på mållinjen av Ekman. Segeltorp hävdade att bollen var inne, men domaren beslutade att hela bollen inte var inne. Efter det började såväl spelare som ledare i Segeltorp att fokusera väldigt mycket på domslut och klaga på det mesta, vilket gjorde att Hanviken fick det mentala övertaget.

Med 20 minuter kvar av andra halvlek tog HSK ledningen genom Olivia Åkerlund, efter att Whilma Sidén storspelat utanför boxen och fintat av fyra(!) av Segeltorpsspelare och levererat en klockren passning fram till Åkerlund som säkert satte bollen i mål

Efter detta mål är det Hanviken som för spelet, men Segeltorp får till en sista målchans. En vunnen boll efter en målvaktsutspark, en passning och ett välplacerat skott från utanför boxen, som går stolpe in.

Matchklockan visade då 85:e matchminuter och Hanviken visar mental styrka och växlar upp tempot istället för att hänga med huvudena. De får också till ett drömläge för att ta ledningen med 3-2, men bollen smiter precis utanför.

Matchen slutar 2-2 vilket är ett rättvist resultat sett till hela matchen, men förstås oerhört tråkigt för Hanviken att tappa ledningen med bara 5 minuter kvar av matchen. De rödvita är dock fortfarnade obesegrade, och kommer att göra allt för att hålla den trenden levande i kommande matcher.

Micaela Sjölund