2016-10-31

Wiregård - Poängsprutan
Bild:Lars Sandberg

Croneld - 1 mål och två assist

En 60 mil lång resa och ett 0-2 underläge redan efter första kvarten, så såg helgen ut för TTIBK´s damer, men med en lagmoral i samma anda som USA´s OS lag 1980, så överraskade man både publik och spelare i Kirsebergshallen.

Redan innan första perioden var över så hade TT reducerat skånskornas ledning. Julia Croneld spelade fram Linnea Wiregård och så hade TT fått häng på Malmö, som dock behöll ledningen perioden ut. "Perioden var jämn men de får ett lite billigt mål och sedan ytterligare ett i bytet efter, men sedan tar vi över," säger lagkaptenen Lisa Carlsson till TN. "Den andra perioden var helt i vår favör och då kände jag att vi skulle ta det här" fortsätter Carlsson.

Kvitteringen kom i power play, då knappt fem minuter återstod av den andra perioden. Kapten Carlsson satte igång spelet från sin pointposition och därefter gick bollen som på ett snöre fram till Croneld som hittade Julia Ravelius inne i slottet och från det avståndet gjorde Ravelius inget misstag.

2-2 och 222 åskådare på läktaren, de flesta snapphanar givetvis, men det spelade inte TT någon roll. Det här var deras match och tolv minuter in i perioden bryter Wiregård en passning vid mittlinjen och trycker sig förbi sin back och rundar målvakten innan hon sprätter upp den i nättaket.

Två minuter senare så spelade målsprutan Wiregård fram Croneld till 4-2 och sedan så var saken så att säga biff. Att Lisa Carlsson brände en straff i slutminuterna spelade ingen roll, alla tre pinnarna hamnade i Tyresö denna gång. 18 åriga Wiregård har haft en minst sagt bra start på säsongen, och gjort nio mål och fem assist på de inledande sju matcherna och var en starkt bidragande orsakt till gårdagens seger.

Nästa match i SSL spelas den 13:e november hemma i Tyresöhallen mot Rönnby från Västerås.