Framgång för Tyresöfotografer i SM


2017-10-19


Mellan den 30:e september och 2:a oktober så var två Tyresöfotografer i Lund för att mäta sina foton mot Sveriges bästa fotografer när SM i porträttfotografi gick av stapeln. Hur det gick? Strålande!

Allra bäst gick det för Jenny Puronne som driver Slottsstudion. Hon kom på en total andraplats av över 50 tävlande som tillsammans ställde upp med över 250 foton.

Hennes bild ”Young inside” blev dessutom utnämnd till årets bild i kategorin porträtt. Ett resultat som hon är både glad och stolt över.

– Det känns overkligt och helt fantastiskt, berättar hon. Det är värt all tid jag lagt ner, alla nya idéer som resulterar i ett helt nytt koncept för företaget.

– Det är förstås helt makalöst att placera sig i toppen, fortsätter hon. Det är helt fantastiska fotografer som ställer upp och jag blev både förvånad och jätteglad.

Även Jenny Ivarsson som driver Photo By Jenny, placerade sig över förväntan. Med en sammanlagd placering på 13:e plats hamnade hon före många av de fotografer som hon har som förebilder.

– Det är helt fantastiskt, säger hon. Jämfört med förra året har jag lyckats hålla en mycket högre generell nivå i år, även om jag förra året vann kategorin nyfödd så är jag mer nöjd med årets resultat.

Jenny Ivarssons bild ”We are not born to hate” kom trea i kategorin nyfödd och är för henne ett ställningstagande mot det ökande hatet i samhället.

– Den bilden handlar om att ingen människa föds med hat, förklarar hon. Att vi alla är människor oberoende av vårt ursprung eller vår historia.

Både Jenny Puronne och Jenny Ivarsson fick diplom för samtliga sina bilder. Resultatet tyder också på att Tyresö är berikat med två av Sveriges bästa porträttfotografer.