Stark bostadsmarknad i Tyresö- men orosmolnen finns där


2018-03-26


Bostadspriserna i Storstockholm sjönk under år 2017 både för bostadsrätter och villor. I januari gick priserna ned med 1% i hela riket. I Tyresö är utvecklingen också negativ. Under de senaste tre månaderna har priserna gått ned med 2,9% för bostadsrätter och 4,7% på villor

 

Mycket tyder på att bostadsmarknaden kommer vara skakig under 2018 med nya amorteringsregler, riksdagsval och förutsättningar för en skakig börs. Samtidigt är bostadsmarknaden i Tyresö stark. Under hösten 2017 stannade bostadsmarknaden upp något. Tomas Eriksson, kontorschef på HusmanHagberg menar att det beror på att utbudet av hus och lägenheter är rekordstort.

- Den underliggande bostadsbristen finns kvar och priserna har stabiliserats och svängningarna är inte lika stora, just nu. Min uppfattning är att priserna generellt säkert kan komma att gå ner lite till på grund av det stora utbudet i höst och idag, fortsätter Tomas Eriksson.  Samtidigt pekar han också på att det finns rörlighet på bostadsmarknaden och på sikt kommer bostadsbristen äta upp det stora utbudet och priserna börjar nog då sakta stiga igen. 

Den tron understryks också av hur 2018 har börjat med att fler bostäder köps och säljs.

-  Vi känner att både köpare och säljare börjar vänja sig med prisbilden och möts i affärer. Det är glädjande! Prisutvecklingen är varierande beroende på vilket objekt det är. En del stiger och en del sjunker, skillnaden mellan bra och mindre bra lägen har ökat, konkluderar Tomas Eriksson.  

 Den stora frågan är för många hur priserna kommer utvecklas under 2018 i Tyresö. På HusmanHagberg Tyresö/Älta ser de ljust på det kommande året i Tyresö. Kontorschef Tomas Eriksson berättar att förortskommuner brukar klara sig bättre än innerstaden i en skakig marknad.

- Priserna både stiger och sjunker snabbast ju närmare stan du kommer. Tyresö är dessutom en växande kommun med inflyttning från andra kommuner och både kunder och byggbolag upptäcker vår fina skärgårdskommun, berättar Tomas Eriksson som ser med tillförsikt på framtiden för HusmanHagberg i Tyresö/Älta.

- Tack, det går fortsatt bra för oss. Vi jobbar långsiktigt och försöker hjälpa människor att byta bostad oavsett anledning. Vi vill behålla det fina med kommunen samtidigt som det är spännande att Tyresö också utvecklas och moderniseras.