Även Tyresö spelade fränt i försvaret

Linje Hinhede hölls på plats men var mer framträdande än i måndags

Johanna Hellgren hade svårt att hitta luckor i Skaras försvar.

Hårda tag, på gränsen till brutalitet krävs för att stoppa Olivia Svalstedt

När Johanna Hellgren iskallt kastar in bollen till Vilma Matthijs på linjen, som vräker sig in i straffområdet och kastar in 2-0 bollen efter fyra minuter så såg alls hur enkelt handboll kan vara. I en perfekt värld alltså.

När Sara Odden laddar för skott, med sina armar, två och en halvmeter bakom sin egen kropp och snärtar upp ytterligare två snygga mål fram till 4-1. Då känns handboll som den enklaste sporten i världen och ett elitserielag från Mellansverige som det enklaste motstånd.

Det som började som en lekfull och kul match med Tyresöögon sett slutade i bitter frustration. Tyresö hade greppet om händelserna och en målvakt som inledde med att klistra Skaras första straff minuten senare så tog Evelina Eriksson ett friläge och satte liksom ribban. Tyvärr så hade inte hennes lagkamrater en lika bra dag som hon hade.

Tyresö hade en fyramålsledning efter 20 minuter men då började Skara att spela allt hårdare i försvaret. Ja nu talar vi om riktigt hårt spel. Tänk Sovjet - Ungern i OS 1956. Tyresö vek inte ner sig men båda lagen tvingade varandra att ta svåra och dåliga avslut. Det tuffa spelet gangnade nog hemmalaget mer än gästerna.

Sakta men säkert närmade sig Skara i målprotokollet. Magra 8-7 i paus, vittnar om en en match med många mindre bra avslut och två mycket bra målvakter. Helen Van Beuren i Skaras mål var utan tvekan matchens stjärna.

Tyresö gjorde ett litet ryck i början på andra och gick fram till ledning 11-8 med tjugo minuter kvar att spela. Där någonstans började saker och ting gå väldigt snett. Fem minuter senare så har Skara kommit ikapp för första gången sedan matchen startade. När Västgötarna bara någon minut senare tar ledningen så tar Thomas Hedlund time out.

Därefter följer ett antal individuella misstag som gör att Tyresö inte orkar hålla jämna steg med Skara. Först bränner Olivia Svalstedt en straff. Den efterföljande kontringen räddas av Evelina Eriksson som sätter igång spelet på Sara Odden som blir avblåst för stegfel. Även denna gång räddar Eriksson och nu kvitterar Svalstedt till 12-12.

Två fina räddningar. En bortkastad straff. Ett bortslarvat anfall. Det som normalt sett skulle ha inneburit två mål upp innebar istället en krystad kvittering. Och nu kom Skara på bred front. Anförda av merparten av de 927 åskådarna på läktaren så plundrade man gång på gång Tyresös försvar och stänkte in fem raka mål.

Vi gör en jättebra första halvlek och vi startar den andra bra. Det är ett maffigt tryck från publiken matchen igenom men jag tror inte det ät där det ligger. Saker och ting går i stå offensivt.
Kanske kom vi igenom för enkelt i början. När de började spela tufft så föll vi hårt, rakt på dem.