Järlas defensiv besegrade TFF

Niklas Wennergren 2018-05-05

Tyresö var nära att kvitter i slutminuterna.
Bild:Niklas Wennergren

Segerskytten Magnus Karlsson var strålande glad och ska inte blandas ihop med sångaren i Weeping Willows.<br /><br /><br />

Två nykomlingar som båda låg på två segrar inför lördagens match och med ambitioner att etablera sig på den över halvan av Division 3. TFF kom från en bländande uppvisning mot FoC Farsta medan Järla kom från en knapp derbyseger mot Älta.

Redan inledningsvis så hade ledningen förstått att det inte skulle bli någon repris på förrförra veckans match mot Farsta. Järla spelar ett defensivt spel med vassa kontringsattacker, vilket deras målskillnad, tre segrar och tre gjorda mål, vittnar om. Det var också ett svårgenomträngligt försvar som mötte TFF. Järla hade i praktiken åtta spelare bakom bollen  så fort den gick förlorad, vilket gav hemmalaget ett stort bollinnehav, men få klara målchanser.

Järla frestade Emil Norell ett par gånger inledningsvis. Även om laget spelar defensivt så har de ne frontlinje som är oerhört vass med Lamin Sanneh och Oliver Livbom.

Matchen första läckerhet kom i den 24:e minuten när Lukas Brikell slår en 35 meterspass till Joel Embring som rycker ifrån Adam Silow i Järlaförsvaret och helt fri med målvakten så borde han ha avslutat bättre än två centimeter utanför stolpen.

Knappt tio minuter senare så bryter Lukas Pettersson in från högerkanten och serverar Embring ytterligare en räkmacka. Den här gången är avslutet mer distinkt men Mattias Wallman gör en smått fantastisk räddning och håller på detta sättet kvar bortalaget i matchen,

Ytterligare avslut av Jesper Falk från svåra vinklar kom innan halvtidsvilan och hemmalaget var måhända värt ett ledningsmål men Järlas defensiv är väl inövad och höll halvleken ut.

Tyresö FF´s tränare Claes Brikell sa så här efter matchen:

- De är skickliga defensivt och såna lag så måste man slå hål på. Lyckas man inte med det så blir det frustrerat, vilekt vi såg idag.

Tyresö fortsatte med ett stort bollinnehav i den andra halvleken, och Järla fortsatte att kontra slå. Åtta minuter in i halvleken så kommer Sanneh loss på halvplan och rullar fram som en tysk tigertank fram till straffområdet där han spelade fram Magnus Karlsson, ej att förväxla med sångaren i Weeping Willows, som med ett hårt skott i Emil Norells högra hörna gav gästerna ledningen.

Om Tyresö hade haft det svårt innan så blev det dubbelt värre nu. Man talar ju ibland om att "parkera bussen" då man ska beskriva försvarsarbete, Järla hade i det närmaste grävt ner sin buss någonstans på egen planhalva. TFF´s anfall blev allt trubbigare. Allt för många långbollar centralt in i straffområdet i hopp om att Joel Embring skulle få tag på den slutade istället med att Adam Silow och Oliver Gilford i Järlas mittlås nickade bort dem.

Samtidigt så kontrade Järla effektivt och även här visade Tyresö på svagheter. Man drällde med bollen och man gjorde det svårt för sig istället för att spela enkla bollar och få fart på passningsspelet.

Matchen slutade, inte helt orättvist 1-0 till Järla. De visade upp ett smart spel efter sina resurser och även om Tyresö hade bollen i stort sett hela tiden så skapade de ytterst lite framåt.

Dagens enda glädjeämne för publiken var Niclas Thomassons 19 minuter långa inhop efter närmare två års frånvaro. Välkommen tillbaka Niclas!