Fotboll i helgen


2018-06-01


Det finns som vanligt ett gott utbud av intressanta fotbollsmatcher i Tyresö i helgen.

Hanvikens SK´s herrar som ligger i toppen av Division 4 Mellersta, serien som i västra Tyresö kallas för Superfyran har hemmamatch mot Olympiacos som ligger i mitten av serien. HSK har gått som tåget och vunnit både mot serieledande Värtan och den svåra bortamatchen mot Långholmen, där Nico Cordero återigen knorrade in en frispark, med två minuter kvar på matchuret. Spännande med andra ord. Dessutom så är Tyresös egen Tony Stark AKA Ironman AKA Mattias Östberg, tillbaka i laget sedan några matcher.

Avspark 14:00 på Trollbäckens IP

TN Tipset: 4-1

Samtidigt i en annan del av Tyresös så spelar Tyresö FF´s damlag mot topplaget Södersnäckorna. Hammarbys farmarlag har varit väldigt framgångsrika inledningsvis och vi kommer säkerligen få se en riktigt fin och välspelad match. 

- Det kommer att bli en toppmatch. Snäckorna har gått riktigt bra under vårsäsongen och gillar att lira fotboll. Jag tror matchen kommer att präglas av tuffa dueller mellan två lag som samtidigt vill spela fotboll. Det kommer vara väldigt varmt på lördag vilket också kommer att påverka matchbilden, säger Tyresös tränare Caroline Sjöblom till klubbens hemsida.


Tyresödamerna vände senast mot lokalkonkurrenten Boo FF och gjorde två mål i matchens två sista minuter. Rafflande värre och vi hoppas på mer av den varan på lördag.

Avspark 14:00 på Tyresövallen

TN Tipset: 2-1

Det tredje laget som spelar på hemmaplan är Bollmora Inter som möter O.S Carioca FC hemma på Trollbäcken. Bollmora tappade senast en seger mot svårspelade Dalarö efter ledning 1-0 i paus men är på klar uppgång.

Avspark 18:00 på Trollbäckens IP 2

TN Tipset: 3-1

Hanvikens damer spelar borta på lördagen men inte längre än att man kan åka 824:an dit. Det gäller bara att komma ihåg att gå av vid Torvalla IP. Motståndet står IFK Haninge för och det kan bli en het match eftersom flera av spelarna i IFK spelade i HSK förra säsongen, men bytte klubb strax före säsongen startade, om jag inte missminner mig. HSK-tjejerna kommer direkt från en storseger mot IFK Aspudden / Tellus där Olivia Åkerlund återigen gjorde hattrick, denna gång på 30 minuter. Därefter fick ytterligare fyra HSK spelare komma med i målprotokollet. HSK ligger för närvarande på tredje plats i serien.

Avspark 14:00 på Torvalla IP

TN Tipset 2-4

Tyresös herrlag åker till Krillan för möte med serieledande Stockholm Internazionale, som gått som tåget den senaste tiden. TFF ligger dock och skuggar på tredje plats så räkna med en riktigt hård dust. TFF har ju efter förra veckan då man spelade tre matcher på sju dagar haft en tämligen lugn vecka med enbart träningar och återhämtning. Vi hoppas givetvis att skytteligaledaren Josef Rakez sprätter in två kassar redan i inledingen av matchen.

Avspark 14:00 på Kristinebergs IP

TN Tipset 3-4

Har man fotbollsabstinens på söndagen så kan man även se Tyresös förnärvarande mest framgångsrika lag Tyresö United spela hemma mot Nynäshamns IF, på Tyresövallens B-plan av någon anledning. Det är både synd och skam att man lägger en seriematch på en plan utan läktare när det ligger en med, femton meter ifrån. United har gått fram som en ångvält i sjuan och har fem raka segrar OCH man snittar på drygt fyra mål per match. 

Avspark 19:00 på Tyresövallen 2 OBS: Söndag.

TN Tipset 5-2