2018-08-06

Bild:Claus Meyer
Maria Poli i vårpremiären mot Värmbol.

Det blev som TN så klokt siade redan i fredags, en storseger för Tyresö FF´s damlag och fortsatt

Tyresö FF fick ta sig till Katrineholm för att inkassera höstsäsongens första trepoängare, mot tabelljumbon Värmbol. Maria Poli tycks dessutom ha fått igång målskyttet under sommaruppehållet. Redan efter fyra minuter så nickade hon in 1-0 bakom Louise Hallgren i hemmalagets mål, efter en väl avvägd frispark från Frida Thilén

Frida Thörnqvist utökade ledningen till 2-0, femton minuter senare och då var saken mer eller mindre biff,trodde de flesta, men strax innan paus reducerade Värmbol. Ett mål som gav dem visst hopp. Ett hopp som släcktes tio minuter in på den andra halvleken när Linn Österholm i vanlig ordning nickade in en hörna.

Med 12 minuter kvar på matchklockan dundrade Poli in sitt andra mål för dagen, efter att Hallgren räddad skott från både Victoria Isaksson och Lawlaw Nazeri.

På stopptid fullbordade så Poli sitt hattrick med en snygg lobb när hon kom fri med målvakten.

TN tippade 4-0 till TFF och vi påstår oss ligga rätt nära.

Hanvikens SK gick olyckligt på pumpen i deras höstpremiär i Division 4 Mellersta. Den svåra bortamatchen mot serietrean Rinkeby United slutade med hemmaseger. Målet inprickat redan efter 17 minuter. Nästa match spelas redan på onsdagkväll, borta mot Reymersholms IK.

OBS: Matchen spelas på Tantolundens BP och inte på Zinkensdamm och startar 20:00