Jack Tvedberg var mycket nyttig i HSK anfallet

Det var bökigt och stökigt men domaren höll god ordning

Volleyklack. Allt för publiken. Jonte Avenäs showar.

Nico Cordero bäst på planen idag.

Yasit Daud är fokuserad

Någon form av vattenledningsläckage under natten mot måndagen hade gjort gräsplanen ospelbar och därmet flyttade till plastgräset, men vad gjorde det.

Två spelsugna lag som hellre satsade framåt än att tänka på att säkra hem kom ut i den myggfyllda (ja på Tippen ska man ha myggspray på sensommaren) luften klockan 20:00 och gav den månghövdade publiken rejält med underhållning.

Ett huvudlöst tempo från första matchminuten fick de flesta åskådarna att nästan tappa andan. Det var Rinkeby som startade vassast och man hade kunnat tagit ledningen redan efter fem minuter när Rinkebys högermittfältare kom igenom på högerkanten men avslutade med något mellanting av skott och framspelning till en kedjepartner som var allt annat än med på noterna.

Hanviken vaknade snart till och redan två minuter senare lyckades man träffa ribban två gånger efter en fint slagen hörna av Nico Cordero. Rinkebys höga press trängdes allt mer bakåt av ett HSK som mer och mer tog tag i matchen. Chanser saknades inte. Max Embrings hårda skott efter kvarten spelad räddades med nöd och näppe av gästernas målvakt.

Daryosh Weidan sprang oförtrutet och höll tillsammans med Yasir Daud och Nico Cordero anfallsparet Jack Tvedberg och Jonathan Avernäs sysselsatta.

Mycket skulle handla om Nico Cordero under den här matchen. I den 26 minuten så dunkar han ett hårt skott i ribban och Jonathan Avernäs lägger enkelt in returen, men blir tyvärr avblåst för offside.

Endast två minuter senare så serverar Cordero återigen Avernäs en djupledsboll till vänster i straffområdet, som han kallt vrickar förbi målvakten och 1-0 var ett faktum. Helt rättvist, men vi ska inte glömma att Rinkeby var vassa framåt.

Direkt på avspark så kom man igenom på högerkanten och fick in ett inlägg till Tuman Badjie som nickade strax över. Halvlekens läckerhet kom på stopptid. Cordero slår en frispark från höger som hamnar hos Jack Tvedberg till vänster utanför straffområdet. Tvedberg smeker in en volley som Mattias Östberg nickar in.

Andra halvlek fortsatte i samma rasande tempo men ju längre tiden gick desto grinigare blev Rinkebyspelarna. Efterslängarna blev fler och gnället från Bojan Djordic på bänken allt högljuddare.

Med femton minuter kvar på matchuret spelar Daryosh Weidan fram Nico Cordero som enkelt slår in 3-0. Linjemannen vinkar för offside, medan domaren Marcus Holmberg,som var bra placerad friade och godkände målet. Då rann sinnet av flera av Rinkebyspelarna. Några tjafsade med linjemannen medan några valde att gå emot domaren. Trist får man ändå säga då det var en otroligt bra match. Holmberg ska ha en eloge för sitt ståndaktiga agerande. Han visade ingen pardon utan vispade upp två ostskivor och ett rött innan Rinkebyspelarna gav sig.

TN: 3-0 mot Rinkeby vad var det som gjorde er så bra?

- Vi är vinnare. Vi ligger i toppen. Förra matchen förlorade vi men nu tog vi revansch, säger Daryosh Weidan.

Hade ni respekt för dem efter förlusten senast?

- Vi har respekt för alla lag i den här serien och det är därför vi är så bra. Alla gjorde en bra insats. Från målvakten upp till anfallet. Förra matchen hade vi några spelare borta. Jonte (Avernäs) var exempelvis tillbaka och han gjorde mål idag.

Ni hade kunnat vinna betydligt större...

- Ja om man ser till slutet på matchen så hade vi många chanser men det var högt tempo och alla var väldigt trötta.

Hanviken är nu fem poäng efter Värtan i tabelltoppen. Värtan som ikväll skåpade ut BKBK med 7-0.

I nästa omgång möter HSK nästjumbon Olympiacos som överraskande knep en poäng av serieledande Värtan förra helgen.