Glada miner i HSK. Bilden är tagen efter matchen mot Aspudden Tellus i våras
Bild:Hanvikens SK

Sen seger känns alltid roligare.

En Brikell är det alltid svårt att ta sig förbi.
Bild:Brikell

Helgens matcher gav maximala 12 poäng för kommunens fyra högst placerade lag. Ikväll söndag så kan Tyresö United ta hem ytterligare 3 om de besegrar Söderort hemma på Tyresövallen.

Redan i fredagskväll var Hanvikens båda seniorlag i elden. Båda lagen spelade borta. På frågan hur en matchkväll i Division 4 ser ut, svarade HSK-herrarnas tränare Jonas Holtbäck-Gustavsson så är till klubbens hemsida:

- Det kan vara så här: Ingen nyckel till omklädningsrummet, så att en av våra ledare måste står i dörren hela matchen, badbollar till uppvärmning, lyset går inte på vid matchstart och först när domaren hotar att avbryta matchen tänds mirakulöst lamporna, inga bollkallar, inget program, ingen speaker, ingen publik....

Hanviken fick ändå en bra start och spelade ut Olympiacos, trots det tveksamma ljuset på Bromstens IP. Därför kom det säkerligen som en chock när Christian Zeino slog in 1-0 för hemmalaget fem minuter före paus.

Hanviken kvitterade 20 minuter in på den andra halvlek. Inte helt oväntat på en frispark av Nico Cordero. Därefter så forcerade HSK till 100% och lyckades slutligen peta in segermålet. Musse Zekria fick drömträff efter en hörna i 87:e minuten och färden hem till Trollbäcken blev betydligt mer angenäm.

Lika dramatiskt var det inte i derbyt mellan Vendelsö och Hanviken i Damfyran. Vårens match slutade 2-2 och jag tror de flesta hade förväntat sig en tajt och tuff match. Det är ju ett faktum att det finns en viss antagonism mellan de båda lagen.

Den här kvällen var dock annorlunda. Redan tio minuter in i matchen så gav Olivia Åkerlund, Hanviken ledningen. Fyra minuter före paus gjorde Maja Schölin 2-0, innan Åkerlund, stängde matchen med sitt 3-0, två minuter senare.

I den andra halvleken så smattrade HSK-tjejerna på och klämde in ytterligare fyra kassar. Schölin blev också hon tvåmålsskytt, liksom Johanna Lind. Nicole Tabari hamnade även hon i målprotokollet.

Tyresö FF´s herrar spelade precis som sitt damlag, derby mot ett Nackalag. Järla bjöd på motståndet denna lördag. Matchen spelades på träningsplanen eftersom kommunen inte har råd att plocka ner inomhustältet de spikade upp i vintras.

Det var också Niclas Thomassons första match från start på nästan drygt två säsonger. Jag tror att de flesta Tyresöfans höll andan. Ni kan nu andas ut. Han höll och gjorde två mål på de första 20 minuterna. Allt är som vanligt igen.

Vårens match lagen emellan blev ju en smärtsam förlust för TFF, men man hade verkligen gjort hemläxan denna gång. Järlas höga press i inledningen var beräknad och TFF lyckades spela sig ur denna och samtidigt utnyttja ytorna mellan deras lagdelar. Gör man två mål medan det andra laget ligger på så kan man väl säga att det var ganska lyckat.

Efter Thomassons ledningsmål kvitterade Sebastian Waldenström för Järla, bara för att se nämnde Thomasson återigen ge TFF ledningen minuten efter.

Lagkaptenen Josef Rakez spikade igen kistan i början på den andra halvleken.

Ta er gärna ner till Tyresövallen ikväll och stöd kommunens framgångsrikaste lag Tyresö United ikväll. Åtta(!) raka segrar och endast sex insläppta mål vittnar om att det kan bli roligt.
Avspark: 19:00.