Lätt seger för Bollmora

Niklas Wennergren 2018-09-02

Bollmora Inter hade det mesta av bollinnehavet och var betydligt starkare än Dalarö

Glada miner i omklädningsrummet efter segern mot Dalarö

Det blev en lätt seger för Bollmora IKF mot Dalarö SK hemma på Trollbäcken på lördagskvällen.

Bollmora satte redan från start ett högt tempo, helt enligt planen och gästerna hade stora problem att hänga med.

Redan efter sju minuters spel satte Erick Puello det första målet och Dalarö hade svara upp på detta. Det blev mestadels långbollar på måfå tio man i försvaret, något som passade Bollmora väldigt bra.

Med "bussen" parkerad i straffområdet så blev det givetvis trångt framför målet och 2-0 målet kom på straff efter att Matias Olave rivits ned. Daniel Retamal slog säkert in straffsparken.

På tilläggstid så gör Dalarö en ansträngning och får till en mycket farlig hörna som Ignaciao Munoz räddar galant. "Igge" satte sedan snabbt bollen i spel och Dalarö hängde inte alls med i den kontrningen. Gary Cuba såg till att lägga fram bollen till Puello som kunde göra sitt andra mål precis innan halvtid.

Den andra halvleken blev betydligt öppnare. Mycket på grund av att Dalarös ork tog slut och Inter skapade massor av chanser. Bollmora har ofta haft lätt att skapa lägen men svårare att visa kyla och verkligen sätta dit dem. Så också i denna match. Publiken fick vänta till 70:e minuten innan Samir Oulad äntligen satte 4-0 efter ett riktigt mönsteranfall, fint framspelad av Christian Zapata.

Sammy Bueno avslutade målskyttet med en riktigt delikatess. Hemen Muhammed slog ett väl avvägt inlägg som Bueno tog ned på bröstet och slår i mål på volley.

Nu har Bollmora verkligen ett bra läge att knipa andra platsen i serien. I och med segern satte man ordentlig press på tabelltvåan Nynäshamn som är två poäng före med en match mer spelad.

Nästa match spelas på Torvalla mot Söderort United den 9:e september.