Rakez två gav TFF tre

Niklas Wennergren 2018-09-02

Lördagens derby mot Älta IF slutade med Tyresöseger, men det var inte den promenadseger som man kanske trodde det skulle bli om man studerat tabellen innan matchen.

Älta IF har inte direkt rosat marknaden och har endast skrapat ihop tre poäng så här långt, och man släpper in tre mål i snitt per match. Man ska dock ha klart för sig att en av de tre poängen togs mot just TFF.

Mattias Andersson, försvarare i TFF säger så här till Tyresö Nyheter om matchen

Ni låg under med 1-0 mot ett lag som tagit tre poäng?

-          Det är derby. Lite som ett spöke och Älta var verkligen inte dåliga. De spelade riktigt bra och hade ganska långa spelsekvenser i den första halvleken.

Älta tog överraskande ledningen i inledningen av den andra halvleken, men sedan kom ni igång.

-          Vi tog över spelet efter deras 1-0 mål och lyckades vända matchen. Vi fick in kvitteringen rätt omgående. Målet kom, på ett inlägg från Joel Embring och Josef Rakez nickade in bollen ganska enkelt, säger Mattias Andersson till TN på telefon efter matchen.

Tio minuter senare så slog Rakez till igen och såg till att alla tre poängen hamnade i Tyresöbussen.

-          Sedan så tröttnade vi på slutet och de tog över igen, fast utan att skapa så mycket till målchanser, avslutar Andersson.

I tabellen är TFF fortfarande trea men man var det enda av topplagen som tog tre poäng. Stockholm Internazionale lyckades bara klara oavgjort mot Syrianska Eskilstuna och Enhörna var spellediga. Tyresö är endast en poäng efter tätduon och har kvar att möta dem båda.