Evenemang i helgen


Niklas Wennergren 2018-10-05

Bild:Claus Meyer

Det finns som vanligt massor av spännande sport att kolla in i Tyresö med omnejd även denna helg. För de riktiga sportnördarna så är de här veckorna när sommarsporterna fortfarande inte tagit vila, och vintersporterna satt igång, helt underbara.

Flera gånger så har jag skrivit att Hanvikens herrar går och väntar på kvalspel. Nu har det som man inte trodde skulle hända, hänt. Värtan har börjat darra på manschetten och nu skiljer det endast två poäng mellan lagen. Vinst för Viken mot Spårvägen ikväll (fredag) medan Värtan förlorar mot Rinkeby, vilket inte är helt omöjligt, så blir det direktuppflyttning för HSK.

Fredag 5:e oktober
Spårvägens GoIF - Hanvikens SK
Avspark: 20:00
Plats: Skarpnäckssportfält.

De som inte vill se på fotboll kan njuta av musikquiz på Silverado på Alléplan imorgon kväll. Den magiska Fredrik Fagerlund har under våren underhållit Tyresöpubliken var tredje vecka med sina roliga quiz,

Avspark: 21:00. Kom i tid det brukar vara mycket folk och farligt hög stämning.
Plats: Silverado vid Alléplan.

Lördag 6:e oktober

Tyresö FF vinner Division 3 Södra Svealand om laget besegrar Tulllinge TP på bortaplan på lördag. Laget har en poäng till godo på argaste konkurrenten FC Stockholm som möter Enhörna på hemmaplan.

Avspark:13:00
Plats: Brantbrinks IP


Tyresös handbollsherrar möter tabellfyran Varberg på hemmaplan. Laget är obesegrade hemma och behöver en vinst för att klättra upp på lite säkrare mark i tabellen.

Avkast: 14:00
Plats: Tyresöhallen.

Tyresö Hanviken Hockey möter Visby på hemmais. Lite ovanlig speltid då det vanligtvis är söndagkvällar, men i helgen spelar man alltså lördagsmatch.

Nedsläpp: 15:00
Plats: Tyresö Ishall

Hanvikens fotbollsdamer avslutar även dem serien på hemmaplan. Motståndet står Norsborgs IF för och här finns det en fin chans till en härlig målfest. Vårmötet slutade 6-0 till HSK

Avspark: 16:00
Plats: Trollbäckens IP

Mera fotboll. Bollmora IKF möter toppkonkurrenten Nynäshamn i kampen om den åtråvärda andraplatsen i herrarnas Division 7 G. Vinst gäller och har man lite tur så kan man faktiskt bli uppflyttade en serie.

Plats: Trollbäckens IP
Avspark: 18:00

Söndag 7:e oktober

Tyresö FF´s damer avslutar serien på hemmaplan mot Telge United. Ett gott tillfälle att tacka av tjejerna för ännu en fin säsong, och även deras avgående tränarduo Caroline Sjöblom och Peter Sjunnesson. Det kan också vara så att man visar upp sin Victoria Cup buckla som man vann i en rafflande 5-4 seger mot BP i torsdagskväll.

Avspark: 13:00
Plats: Tyresövallen

Innebandy i Division 1 mellan TT och Hammarby. En perfekt söndags eftermiddag i mitt tycke. Hemmapremiär och förhoppningsvis en kokande hemmahall. TT är obesegrade hittills i serien.

Avslag: 16:00
Plats: Tyresöhallen.

TT´s damer spelar lokalderby mot Nacka Wallenstam på bortaplan. TT är obesegrade och leder serien efter två omgångar.

Avslag: 18:45
Plats: Ormingehallen