Den numera klassiska segerbilden.
Bild:Sammy Bueno

Inte bara Tyresö United och Tyresö FF tar klivet upp en serie i år. Även Bollmora Internacional klarade av att ta steget upp. Som andra lag i serien så får man nu följa med United upp och de fantastiska derbyna kan alltså fortsätta även nästa år.

Laget slogs om den andra uppflyttningsplatsen tillsammans med Nynäshamns IF och dramatiskt nog möttes de båda i den sista omgången. Nynäs hade en poäng till godo så vinst var det enda som gällde för Granängsringens stolthet.

Efter knappt fem minuter öppnade Simon Wiedersjö målskyttet och gav hemmalaget ledningen, men inom 20 minuter hade Martin Stensveden kvitterat den ledningen för gästerna.

Med tio minuter kvar av halvleken så tog Bollmora åter ledningen när Gary Cuba nickade in 2-1. Fem minuter senare uttökade Daniel Retemal till 3-1, något som stod sig till paus.

I den andra halvleken kunde Bollmora kontrollera spelet och backa hem en smula, men Nynäshamn reducerade med 30 minuter kvar att spela så det blev en nervös sista halvtimme innan man rett ut stormen.

Spelande tränaren Sammy Bueno sa så här till Tyresö Nyheter efter matchen.

- Det var segt och vi var pressade och nervösa. Vi hade ju kunnat sätta en av våra kontringar, men vi ska tydligen göra det svårt för oss.

- Domaren la dessutom till fem minuter. De längsta fem minuterna i mitt liv.