Sekunddramatik när Tyresödamerna knep en poäng.

Niklas Wennergren 2019-02-18

Fyra raka förluster och istället för att säkra den normala kvalplatsen till Elitserien så ligger Tyresö nu endast en poäng över kvalstrecket till Division 1. Givetvis har coachen Thomas Hedlund stora huvudbry inför matchen med tabelltrean Eslöv.

Tyresö tog genast taktpinnen i matchen. Visst, Eslöv gjorde det första målet, men sedan så pumpade Tyresö in NIO raka mål bakom den hjälplöse Wilma Lundahl i Eslövskassen. Låter det här som att det skulle bli en strid påkniven? Nej givetvis inte. 9-1 var inte ens den största ledningen som hemmalaget hade. Vid två tillfällen så ledde man faktiskt med tio mål. Men Eslöv samlade sig och 13-3 blev 15-10 i paus.

En stor ledning när man som Tyresö, spelar stor handboll och är på sitt allra bästa humör. Den finska landslagsspelaren Annika Näräkke knorrade in sju bollar sammanlagt från sin vänsterkant och var hemmalagets bästa målskytt. Tyresös måltorka fortsatte i den andra halvleken och Eslöv var otroligt nog snart ikapp i målprotokollet.

Nio minuter in i den andra halvleken dunkar Mikaela Belokozovska in 17-17 och då kändes Tyresö väldigt små. Att totalt kasta bort en tiomålsledning när man både spelar bländande handboll och är i stort behov av poäng är en dålig affärsidé.

Hemmalaget skärpte ändå till sig och kapade åt sig en ny tvåmålsledning, men sedan så var det slut på det roliga. Femton minuter före full tid gick Eslöv för första gången om i målprotokollet, när Amanda Andersson satte 21-22. Resten av matchen var skånskorna i ledningen med ett eller två mål. Tyresö var ett slaget lag, men kämpen Frida Blom såg till att sänka ett par viktiga mål som höll Tyresö kvar i matchen.

Men det skulle bjudas på mer dramatik och matchen skulle svänga igen. Med tre minuter kvar på matchuret ledde Eslöv med 28-26. 31 sekunder före slutsignalen reducerade Annika Näräkke till 27-28. Eslöv hade nu en möjlighet att hålla bollen till slutsignalen, men Tyresö krigade till sig bollen på ett smått otroligt sätt och kontrar igen. Kontringen stoppas dock och hemmalaget får frikast med endast några sekunder kvar. Frikastet kastade Madeleine Lindgren och med lite tur och stor finess satt 28-28 i samma stund som slutsignalen ljöd i hallen.

- Du fick vara med om den mest dramatiska matchen i ditt liv, vågar jag påstå?

- Ja utan tvekan, det var ont i magen hela matchen, kan man säga, svarar Madeleine Lindgren på Tyresö Nyheters antagande.

- Ni började bra, vad hände sedan.

- Ja det vete fan, vad som hände. Vi tappade trycket och vi fick inga enkla mål och det gör mycket i energi och så.

- De sista tio minutrarna så storspelade Johanna Brejding, men ni fick aldrig in bollen framåt...

- Hon räddade oss idag, helt klart. Hon gjorde en mycket fin insats när hon kom in, den ska hon ha en eloge för.

- Vad gör man när det är så lite tid kvar och man behöver vinna boll?

- Då är det bara och kötta och vi hade tur och lyckades vinna tillbaka den nästan direkt.

- Sedan fick ni frikast...

- Jag tog i allt vad jag hade, tänkte inte jag bara sköt. Det var bara att kötta in bollen och det är jag glad för.att jag gjorde. Vi har ju förlorat fyra raka och det sätter sig i huvudet och vi måste försöka få bort det.

Det är oterhört jämnt i tabellen. TH har tre poäng upp till SHE-kval, en poäng ned till Division 1 kval och faktiskt endast tre poäng ned till nedflyttning, så det gäller att hålla tungan rätt i munnen.

Nästa match spelas mot Tumba som ligger tredjen sist i tabellen, men endast en poäng efter Tyresö. Då ska tjejerna vara lika taggade som i den första halvleken mot Eslöv.