Tyresö fick Aranäs på fall


Niklas Wennergren 2019-09-29

Bild:Claus Meyer
Frida Höglund och förre Tyresöspelaren Alexandra Lundström, numera i Aranäs.

Bild:Claus Meyer
Anna Heed var matchens bästa målskytt med sina 9 mål.

Bild:Claus Meyer
Annika Näräkkä sänker en skruv från kanten.

Bild:Claus Meyer
Johanna Brejding och Fanny Norsten. Två av planens bästa spelare.

Bild:Claus Meyer
Fanny Norsten. 8 mål och matchens spelare.

Bild:Claus Meyer
Frida Höglund kan också flyga lågt.

Bild:Claus Meyer
Frida Höglund tar hand om Ellen Davis.

Bild:Claus Meyer
Alexandra Lundström fick det tufft i sin återkomst till Tyresöhallen.

Bild:Claus Meyer
Smilla Bjureflo tar sig kraftfullt igenom Aranäsmuren.

Bild:Claus Meyer
Tindra Sundin försöker sig på ett genombrott.

Bild:Claus Meyer
Sundin försöker sig på ytterligare ett genombrott.

Tyresö Handbolls säsongspremiär blev en riktig succé när de besegrade topptippade Aranäs med tre bollar i en nervknipande rysare.

Trots att Tyresö vann med tre mål till slut så var det en otroligt jämn match från minut ett till sextio, men det var Tyresö som var i förarsätet utan tvekan. 20 minuter in på första halvlek så gör Tyresö ett litet ryck i målprotokollet, och går ifrån till en tremålsledning. Det sätter i sin tur exakt den press på toppfavoriten som de ville ha. 

Aranäs uppträdde stressat och i början på den andra halvleken så leder hemmalaget med 15-10, men någonstans där så kom det grus i maskineriet. Aranäs tar ut målvakten för att få till ett numerärt överläge på banan vilket ger resultat. Målvakten Johanna Brejding passade på att överraska med att hamna i målprotokollet även hon.

Med femton minuter kvar på matchuret hade Aranäs gått ikapp och nu följs lagen åt. 20-20 blir 25-25 med fyra minuter kvar. Det visade sig vara hemmalaget som hade de starkaste nerverna, och Brejding i målet stängde igen för dagen, givetvis med "viss" hjälp från uteförsvaret. 

Matchens spelare Fanny Norsten (8 mål) satte först 26-25. Därefter satte Tindra Sundin ett av sina fyra mål och det hela avslutades med att Tilde Skog satte sin och lagets tredje straffkast till 28-25