Tyresö FF vann Victoria Cup igen

Niklas Wennergren 2019-10-07

Bakai plockar ytterligare en straff.
Bild:Sebastian Bakai

En underbar höstdag med strålande solsken och rejält med publiken på Boovallen ramade in Victoria Cupfinalen 2019, och avslutade säsongen på bästa sätt för Tyresö FF.

En stor del av försnacket handlade naturligtvis om det förbud mot industribuller som trätt i kraft på Boovallen och alltså innefattar ljud från barn och andra roliga lekar. På grund av detta genomfördes matchen utan speaker vilket naturligtvis drar ner stämningen och inramningen på en cupfinal.

Boo FF startade med en bonusstraff, och det var Lydia Alqass som slog den rakt på Jennifer Bakai i Tyresömålet men på något sätt så letade sig bollen in i nätmaskorna.

- Jag ändrade mig i sista sekunden vad jag skulle göra. Det var slarvigt av mig, säger Bakai till Tyresö Nyheter direkt efter matchen. Trots det inträffade så skulle hon få åtskilliga chanser att revanschera sig, och den tog hon.

Med 1-0 i ryggsäcken startade Boo på ett respektlöst sätt och det var dem som hade det mesta av bollinnehavet. Det var först under den sista kvarten av den första halvlek som TFF började ta över allt mer.

Frida Thörnqvist hade ett utmärktt lägen att kvittera, när en djupledsboll letade sig in mellan Rebecca Norén och Ebba Widman i Boo´s mittlås och friställde Thörnqvist fullständigt. Helena Norrström storspelade i Boo´s mål och gjorde en excellent fotparad och kvitteringen uteblev.

Med sju minuter kvar till halvtidsvilan kom åter Thörnqvist fram. Denna gång till höger i straffområdet. Hon gick ner till kortlinjen och slog ett hårt inspel som Maria Poli skarvade rakt på Norrström men dunkade in returen, och Tyresö hade äntligen utjämnat.

Den andra halvleken, var liksom den första, jämn och välspelad men utan riktig udd. Tyresö var det lag som låg närmast till en seger men det låste sig i det avgörande ögonblicken. Med fem minuter kvar att spela så fick Tyresö ett gyllene tillfälle att avgöra matchen. Efter att Frida Thörnqvist gjorts ner i straffområdet steg Moa Nilsson Barkenheim fram till straffpunkten, men inte ens hon kunde överlista Norrström denna dag.

Victoria Cups reglemente stipulerar straffläggning direkt, vid oavgjort resultat vid full tid och så blev också fallet. Även här visade lagen en sällsynt oförmåga att göra mål.Efter att samtliga straffskyttar missat i de två första omgångarna fick Moa Nilsson nytt förtroende, och sin andra straff för dagen satte hon bakom Norrström.

Den som skulle avgöra det hela var unga Alice Bergström som visade, noll eller ingen nervositet när hon steg fram och gav TFF en 3-1  ledning. En annan som steg fram var Jennifer Bakai som lyckades med konststycket med att hålla nollan i en straffläggning. Dessvärre så skadade hon sig illa att hon fick uppsöka sjukhus efteråt och går nu gipsad tre veckor framåt. Och nej hon skadade sig inte under sjölva straffläggningen utan på det domslut att hon gått för tidigt vid en av straffarna och slog helt sonika näven i stolpen i ren ilska. Gult kort fick hon också.

- Jag uppmärksammade linjeman på att deras målvakt gick för tidigt men istället var det jag som blev avblåst för det. Blev lite förbannad då, berättar Bakai för TN efter matchen.

Skadan till trots så hade Bakai svårt att inte le efter matchen.

- Jag sa ju redan efter matchen mot AIK att vi skulle vinna det här och det ska vi göra varje år.