Tyresö tog pallplats i SM för fjärde året i rad


Tn på webben 2019-10-24

Jenny Ivarsson
Bild:Peter Wahlström
Jenny Ivarsson

Photobtjenny logga
Photobtjenny logga

I helgen, 18-19 oktober gick SM i porträttfotografi av stapeln på Fotografiska i Stockholm. Tyresöbon Jenny Ivarsson, som har sin studio i Ältaberg precis på andra sidan kommungränsen, gjorde återigen succé i tävlingen.


För fjärde året i rad knep hon en pallplats i kategorin ”Baby” vilket innebär barn mellan 0-1 år. Jenny är specialiserad på just nyfödda i sitt yrke som fotograf så tredjeplatsen är ett kvitto för att hon håller väldigt hög nivå som fotograf.

– Det är ju förstås jättekul att det gick bäst i den kategorin, säger Jenny Ivarsson när Tyresö Nyheter når henne per telefon. Det är ju verkligen ett bevis för att man håller hög nivå i sin profession. Jag älskar att fota, framförallt nyfödda så det är ju fantastiskt att man kan vara en av Sveriges absolut bästa i det man älskar att göra.

På totalplats i SM så kom Jenny på 9:e plats, vilket är hennes bästa placering i SM och första gången hon kommer in på topp tio. En förbättring med fyra placeringar sedan förra årets 13:e plats.

– Att få tävla mot några av Sveriges bästa fotografer och dessutom komma så pass högt är förstås enormt, säger hon. I år är det dessutom extra roligt eftersom jag har gjort allt arbete från grunden. Till och med printat och monterat bilderna själv. Vilket i dessa sammanhang är rätt ovanligt.

I SM var det sammanlagt ungefär 700 bilder som ställde upp och dessa bedömdes av en internationell jury från europeiska fotografförbundet.