Jeppe sänkte 15 mot Irsta

Niklas Wennergren 2020-10-12

Efter fyra inledande förluster hade Tyresös handbollsherrar lite av kniven på strupen, när man på lördagen mötte Irsta från Västerås på hemmaplan. Segersiffrorna skrevs till 35-26, men beskriver matchen väldigt dåligt.

Det var en mycket tät match där Tyresö lyckades dra ifrån på sluttampen. Den som var tungan på vågen, eller vi kanske ska säga släggan på vågen i det här fallet  var utan tvekan Jesper Johansson. Tyresö niometersslugger sänkte inte mindre än 15 mål! Då ska vi också ha i åtanke att det första inte kom förrän efter en kvart in i matchen.

Matchen böljade fram och tillbaka i den första halvleken. Hela tiden med ett lag i överläge och ett lag på jakt efter överläget. Irsta var i ett tvåmålsöverläge när Johansson började våldföra sig på målprotokollet. De första fyra målen såg till att utjämna resultatet men Irsta var snart i ledning igen och man behöll den till pausvilan.

-          Vi sa i halvlek att jag skulle fortsätta att skjuta eftersom det funkade så bra, så då såg killarna till att öppna upp för mig ute på plan, säger Jesper Johansson till TN efter matchen.

Den taktiken kan man utan tvekan säga att den fungerade. Jesper satte fyra mål på de första åtta minuterna och hann ändå med ett besök i utvisningsbåset på den tiden. Detta gav Tyresö en tvåmålsledning och fortsatt gott självförtroende. Irsta gav dock inte upp utan stressade hemmalaget även fortsättningsvis.

-          Trots att vi vinner med nio bollar så var det jämnt långt in i andra halvlek berättar Jesper vidare.

Med femton minuter kvar på matchuret satte Johansson 24 - 21 och nu började glipan bli något större, men även den gången gick Irsta ikapp.

Det var när det återstod tio minuter som det hela avgjordes, då Fredrik Hellgren, Alexander Holm och Jesper Johansson (2st) satte fyra raka bollar bakom Niklas Åsberg i västmanlänningarnas mål, och hemmalaget gick ifrån till 30 - 25. Efter det rullade det på och den första tvåpoängaren var äntligen i hamn.

-          Jag fick nästan en chock när jag kom in i omklädningsrummet efteråt och såg hur många mål jag hade gjort, säger Jeppe ödmjukt.

I nästa match möter laget tabelltrean Amo från Alstermo, en plats där det alltid är svårt att få med sig poäng ifrån.

-          Vi har ju mött de två lagen som toppar tabellen och sedan Anderstorp och Skånela som har visat sig vara stabila så det kanske inte är så illa som det ser ut ändå.

Näst bästa målskyttar i matchen var Fredrik Hellgren, Sebastian Fagerdahl och Lukas Hervig som gjorde fyra mål var. En annans spelare som ska ha en stor eloge är målvakten Martin Börjes som var mycket bra i kassen denna kväll.