Nu tänds tusen juleljus i Tyresö


Tn på webben 2021-12-09

Molly och Belle från Ringens förskola hjälper kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson (S) att tända kommunens julbeslysning
Bild:Tyresö Nyheter
Molly och Belle från Ringens förskola hjälper kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson (S) att tända kommunens julbeslysning

Den 26 november, lagom till första advent, tändes kommunens julbelysning upp runt om i Tyresö. Under högtidliga former firades det vid Granängstorget när kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson, tillsammans med barnen från Ringens förskola, tände årets julbelysning. Tyresö musikklasser uppträdde och Tyresö kommun bjöd på julfika för barn och vuxna.

Efter att Tyresö musikklasser invigt med vacker sång tog kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson (S) vid och vände sig direkt till alla de förskolebarn som kommit för att vara med och tända julbelysningen.

- Det är så roligt att vara här och att ni är så många barn här. Ni har säkert pratat på förskolan om ljus och advent och kanske några av er också kommer att tända ljus hemma. Idag ska vi tända ljusen i Tyresö. Vi har köpt jättemånga lampor! Vi som är politiker jobbar med att bygga till exempel nya hus och förskolor men vi måste också göra så att det blir fint och mysigt där vi bor. Jag hoppas att det här kan bli en ny tradition i framtiden.

Mattsson fick sedan hjälp av Molly och Belle som går i Ringens förskola att tända den jättelika julkulan som nu pryder Granängstorget. Samtidigt tändes all julbelysning i hela Tyresö. Från kommunens sida hoppas man nu att det kan bli en årlig tradition.

Tyresö kommun har i år satsat extra mycket på Granängsringen, Krusboda torg och Alléplan. Föregående år gjordes en satsning på bland annat Tyresövägen. När det i år var dags för ytterligare inköp och satsningar valde därför kommunen att titta på de kommundelar som inte haft julbelysning i lika stor utsträckning. Förhoppningen är att tyresöborna ska känna av julstämningen och få del av kommunens julbelysning också i andra kommundelar.