P18 avväpnade håglöst TFF


Niklas Wennergren 2022-05-07

Josefin Lindberg 202 matcher i den rödgula tröjan och inte alls nöjd med resultatet.
Bild:Niklas Wennergren
Josefin Lindberg 202 matcher i den rödgula tröjan och inte alls nöjd med resultatet.

Kan tre matcher på sju dagar vara för mycket? Är det svårt att tända till med ett för tätt spelprogram? Var vädret oinspireraned? Eller var P18 helt enkelt bättre?

Det bär emot men jag lutar åt det senare faktiskt. Tyresös urladdning mot Djurgården i onsdags kan ha satt sina spår. P18 som inför matchen skuggade TFF i serien var svårspelade som vanligt. Det kan inte heller kommit som en överraskning. De spelade disciplinerat och var mer aktiva i närkamperna. Matchen blev därefter. En ganska tråkig och händelsefattig tillställning publikt sett. 

I den 29:e minuten höll sig Agnes Nilsson framme efter ett missförstånd i hemmalagets backlinje, och satte gästernas ledningsmål. 

Fem minuter senare var TFF när att kvittera. En hörna hamnade framför Sofie Andersson som sköt hårt i äverliggaren men det var lite det som hände framåt för TFF. Visst försökte man komma igång med sitt fina kortpassngsspel men det var lite som när undertecknad skulle koppla ihop sin trådlösa öronsnäckor igår. Laddningen var okej. Strömmen var på men bara den ena fungerade. Det var för många ryggar. För lite rörelse. För få löpningar. 

den andra halvleken var inte speciellt olik den första. P18 vann duellerna i de viktiga lägena men skapade inte mycket framåt. 

Med 20 minuter kvar på matchklockan skallade Frida Thilén bollen mot en tom målbur men en P18 försvarare fick fram ett lår i sista sekunden och avvärjde den farligheten. 


Hemmalaget jagade nu på allvar och satte upp Thilén i frontlinjen. Det skapade ett visst tryck Men inget som inte kunde redas ut av gästernas försvar. Andrea Strand spelade in bollen från högerkanten till Elin Engström i en bra position, men avslutet blockades av en försvarare. 

Två minuter senare fick TFF en frispark när domaren ansåg att Constantina Kouzali, målvakt i P18 maskade. Från straffområdeslinjen. Med andra ord ett bra läge. Muren gick för tidigt vilket numera innebär att man backar ytterligare några meter inför nästa. Med andra ord ett ännu bättre läge. Skottet var hyggl men rakt på Kouzali, och returen blev det inget av heller. 

Gotländskorna får en mysig resa hem som nya serieledare. En väl genomförd match och exakt så mycket bättre än hemmalaget som behövdes. Matchens lirare var utan tvekan Hikari Sato, mittback i P18 som styrde sina trupper med perfektion. 

Ja vad är det man brukar säga? Det är match nästa helg också. Det är bara att bryta ihop och komma igen.

Niklas Wennergren