Villa Sköndal snart klar för inflytt


Tn på webben 2022-05-27

Villa sköndal
Bild:Tyresö Nyheter
Villa sköndal

Den som passerar Tyresö centrum har säkert lagt märke till det nya hus som byggs alldeles intill pizzeria hörnet längs med Bollmoravägen. Fastighetsförvaltaren Hemsö bygger ett nytt äldre- och korttidsboende i centrala Tyresö. Verksamheten kommer att bedrivas av stiftelsen Stora Sköndal som har skrivit ett 20-årigt hyresavtal.

Det nya äldreboendet, som fått namnet villa Sköndal, kommer bestå av totalt 92 platser, 80 lägenheter och 12 korttidsboendeplatser. Äldreboendet kommer när det är klart att vara det första NollCO2-certifierade äldreboende i Sverige. Det innebär att byggandet av det nya äldreboendet anpassas för att orsaka så liten klimatpåverkan som möjligt.

‒ Det är väldigt välkommet att Hemsö väljer att bygga ett äldreboende i Tyresö kommun. Vi vet hur viktig denna typ av etablering är eftersom behovet av äldreboendeplatser är stort och kommer att öka de kommande åren. Vi är också mycket glada över att just stiftelsen Stora Sköndal väljer att etablera sig i Tyresö eftersom de har ett mycket gott renommé och fin värdegrund. Det blir ett bra tillskott till de kommunala och privata äldreboendealternativ som finns idag i Tyresö, säger kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson (S)

Äldreboendet beräknas vara färdigt för inflyttning under våren 2022.