Handbollsfest i Tyresöhallen


Niklas Wennergren 2023-02-04

En Frida Höglund i målform hoppas åtminstone TN på att få se.
Bild:Michael Göthe
En Frida Höglund i målform hoppas åtminstone TN på att få se.

De som vill tjuvstarta lördagens festande kan göra detta i Tyresöhallen, eller Nybodahallen om man så vill. Där bjuds det nämligen på en drygt fyra timmar lång förfest med matcher för både herr och damlaget.

Det är inte första gången som Tyresö Handboll skämmer bort kommunens invånare med en sån här skål med godis, men det har varit lite hackigt i programmet sedan december. Först kom det sedvanliga juluppehållet och därefter ett uppehåll för VM, där Douglas Otterström deltog för USA. 

Damerna först
Damerna startar såklart med ett fläskigt derby mot AIK. Gnaget ligger På kvalplats men kommer från ett svidande hemmanederlag mot jumbon Örebro. Tyresö har en uddamålsförlust på bortaplan, mot serieledande Kärra i bagaget och känns som lite av en favorit. Matchen startar 14:00.

Herrlaget startade om serien med en stark bortaseger i Blekinge, där IFK Karlskrona tjärnades ner till bredbart margarin. Idag tar de emot Vinslöv som ligger en poäng före i tabellen så det kan bli tal om ett litet lyft i tabe vid seger. Hemmapubliken får också stifta bekantskap med AIK-värvningen Axel Rämhed som spelar sin första hemmamatch. Avkast sker 16:15.

Fotboll i helgen
TFF möter Älvsjö AIK i årets första försäsongsmatch på Bollmoravallen. Avspark 13:00.

Även söndagen bjuder på en fotbollsmatch då Hanvikens damer spelar hemma mot IK Frej. Avspark: 14:00