Lördagen den 7 december 2019 - klockan 01:10

Socialdemokraterna största parti i Tyresö.


Tn på webben 2018-09-10

Anita Mattsson, Socialdemokraternas kandidat till kommunstyrelsens ordförande, gratuleras av glada valarbetare på Socialdemokraternas valvaka
Anita Mattsson, Socialdemokraternas kandidat till kommunstyrelsens ordförande, gratuleras av glada valarbetare på Socialdemokraternas valvaka

Största partiet i Tyresö är efter valet Socialdemokraterna. Det stod klart när alla 25 valdistrikt var räknade på söndagsnatten. Moderaterna gör ett historiskt dåligt val. Sedan 2010 har partiet tappat var tredje väljare i Tyresö.


Söndagsnatten innebar stora förändringar också i Tyresöpolitiken. Enligt det preliminära resultatet är Socialdemokraterna för första gången sedan 2002 kommunens största parti med 15 mandat i kommunfullmäktige. Dock är alliansen fortfarande större än de rödgröna.

 - I och med valresultatet avvisade Tyresöborna den moderata politiken, säger Anita Mattsson, socialdemokraternas kandidat till kommunstyrelsens ordförande. Kort sagt har den nått vägs ände.

Sverigedemokraterna är det parti som ökar mest i kommunen. Med 12,8 procent av rösterna kommer partiet få sex mandat i kommunfullmäktige. Det innebär att ingen av de traditionella blocken kommer få egen majoritet.

 - Vi socialdemokrater har varit tydliga både lokalt och nationellt att vi aldrig kommer samarbeta eller göra oss beroende av Sverigedemokraterna, säger Anita Mattsson (S). Därför är naturligt för mig som ledare för det största partiet att söka samarbeten för Tyresös bästa, avslutar Anita Mattsson (S).

 


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter