Måndagen den 20 mars 2023 - klockan 23:28

Lagkaptenen Linus Wahlström blev tvåmålsskytt och lite av en matchvinnare för TTIBK.
Lagkaptenen Linus Wahlström blev tvåmålsskytt och lite av en matchvinnare för TTIBK.

Knapp seger för TTIBK

Första matchen i kvalet till Allsvenskan blev den folkfest som arrangören hade drömt om. Bortåt 400 åskådare hade tagit sig till Tyresöhallen för att se TTIBK spela första matchen i bäst av tre mot Hässelby Hawks. Högt tempo och hårda närkamper gav också det den rätta kvalkänslan

Läs mer


Slutspelshockeyn kommer till Tyresö

Då var det äntligen dags för slutspelshockey i Tyresö. För två veckor sedan blev det klart att Tyresö Hanviken skulle spela slutspel i HockeyEttan, för första gången i klubbens historia. Och på söndagen var det dags för de bästa lagen att välja sina motståndare. 

Läs mer


THH med ny sensation- helgens Norrlandsresa gav full pott

Tyresö Hanviken fortsätter att skrälla mot de stora lagen i HockeyEttan. I helgen var det dags för dubbelmöte på bortais där bland annat topplaget Boden stod för motståndet.

Läs mer
Matchens lirare till Frida Höglund med sex mål framåt och stabilt försvarsspel.Bilden är från matchen mot GuIF.

Seger i Ystad

Ystad är kända för att vara Sveriges handbollsmecka - när man pratar om herrhandboll. I den lilla staden (tätort?)  finns hela två föreningar som båda förfogar över lag i högsta serierna. Så sent som förra året blev Ystads IF svenska mästare.

Läs mer


HISTORISKT: THH klara för slutspel i Hockeyettan

För 10 år sedan spelade Tyresö Hanviken Hockey i Division 3, Sveriges femte högsta hockeyliga. Idag, 10 år senare, blev det klart att THH för första gången i klubbens historia, kommer att spela slutspel i HockeyEttan.

Läs mer


THH skrällde mot Hudiksvall 

Serietvåan Hudiksvall fick ett hett mottagande när de fick besöka Tyresö ishall på söndagskvällen. En överfylld ishall och ett rejält taggat Tyresö/Hanviken på andra sidan mittlinjen. 0-5 mot Strömsbro dagen innan höjde förstås revanschlusten och det skulle snart visa sig hur hungriga de var.

Läs mer


Knapp förlust mot GuIF

 

Gårdagens match mellan Tyresö och Eskilstuna Guif slutade i förlust. Guif började matchen starkast och drog i väg med några bollars ledning, som Tyresö sedan tog i kapp efter att ha fått ordning på sitt försvars- och målvaktsspel. Vid halvtidsvilan var det helt jämt, och 13-13.

Läs mer

Tyresö gjorde jobbet

Som vanligt när Tyresös damer spelar handboll såg man till att ligga under en hel del i början. 2-1 blev ganska snabbt 3-6 i AIK's favör.

Läs mer
En Frida Höglund i målform hoppas åtminstone TN på att få se.

Handbollsfest i Tyresöhallen

De som vill tjuvstarta lördagens festande kan göra detta i Tyresöhallen, eller Nybodahallen om man så vill. Där bjuds det nämligen på en drygt fyra timmar lång förfest med matcher för både herr och damlaget.

Läs mer
Cassandra Värja och hennes fantastiska kastarm. Fotot är från matchen mot Aranäs.

Tyresö knäckte serieledande Boden

Sju segrar, sju förluster och ett kryss är Tyresö Handbollsdamers facit so far denna säsong. Laget befinner sig i mitten på tabellen med tio poäng upp till kval och fem ned till det negativa kvalet.

 

Läs mer
Robin Grandin är ny klubbchef i Tyresö FF

Vaktbyte i Tyresö FF

Efter en intensiv rekryteringsprocess är det nu klart att Tyresö FF utser 32-årige...

Läs mer
Joel Thulin ensam mot sex Segeltorpsspelare, men lugn det brukar ordna sig ändå.

Odramatiskt när THH gick till Allettan

 

Visst fanns det utrymme för dramatik när Hockeyettan Östra skulle avgöras. Mellan THH, Wings och Strömsbro skiljde endast två poäng i kampen om de två sista platserna i Allettan. Det som krävdes var vinst mot jumbon Segeltorp i den sista matchen något som inte verkade omöjligt på förhand.

Läs mer
Daniel Frelin och Mattias Andersson samlar sina spelare varje onsdag mellan 17 och 18.

Tyresö FF bereder plats för NPF-fotbollens

Strax innan coronan satte klorna i Sverige startade Tyresö FF en grupp för barn med specifika behov för att kunna få nöje av sin fotboll. Efter ett drygt år i dvala så är nu verksamheten i full gång igen, och man vill gärna få in fler ungdomar i gruppen.

Läs mer
Det var inte enbart Alexander Binderis som togs hårt. Hela Tyresö fick det hett om öronen.

Varberg överlägsna i toppmötet

 

Ibland talar man om bottennapp inom idrotten. Det är när det går riktigt, riktigt dåligt. Vad som är värre än det är jag osäker på, men Tyresös första halvlek mot Varberg borde ha ett namn, för det kändes lite som att fiska i Marianergraven det är helt klart.

Läs mer


Dags för HSK Dagen

 

Den 10:e september återuppstår en historisk begivenhet i Tyresö. Det är kommunens största idrottsförening, som återupplivar sin HSK-dag på Trollbäckens IP.

Läs mer
Ida Ahlbom: Glädje efter Ida Ahlboms 3-1 mål.  

Spännande höstdrama i Tyresöfotbollen

Minns ni när ert lag låg och skvalpade hela hösten i tabellmitten och du kände dig nöjd med det? Nej det trodde inte jag heller. De flesta som gillar fotboll älskar dramatiken oavsett om det är för uppflyttning eller degradering.

Läs mer
Oskar Kaufman och Anton Fornstedt gjorde varsitt mål för Tyresö FF.

Kaufmann räddade en poäng åt TFF

Förutsättningarna för ett tätt och spännande derby var väldigt goda. Molnfritt på himmelen och termometern visade uppemot 25 sköna grader. Tyresövallen var full av aktivitet och det var bortåt 400 besökare på matchen.

Läs mer

Tyresö hade Svenska Mästarna på gaffeln

Det höll på att skrivas en episk hjältesaga i Tyresöhallen på lördagen när Tyresö och Sävehof drabbade samman i Svenka Cupen. Då Tyresö spelar i en lägre serie startade man med tre shoot outs som man satte bakom landslagsmålvakten Johanna Bundsen.

Läs mer


Nagy räddar en poäng på Gotland

Då Tyresö Nyheter har begränsade medel och inte kan vara överallt så låter vi vår kära vän Christer Bakai skriva om Tyresö FF´s besök på den fruktade Visborgsvallen utanför Visby.

Läs mer
Mest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter