Onsdagen den 10 augusti 2022 - klockan 22:35

Hanvinkens segerrusiga damlag efter 6-0 vinsten mot Telge.
Hanvinkens segerrusiga damlag efter 6-0 vinsten mot Telge.

Damlagen startar storstilat

När herrlagen i kommunen inte levererar så har vi alltid damlagen att njuta av. Åtminstone kan man sammanfatta det så efter helgens matcher.

Läs mer


Höstsäsongen startar i beckmörker

De som hade sett fram emot en mysig fotbollseftermiddag i sommarsolen denna lördag,fick vända hem gravt besvikna när herrarnas Division 3 Södra sparkade igång.

Läs mer
Lucas Brikell och Andreas Söderstedt blev rättmätigt utvalda till matchens spelare.

Delad pott i Tyresöderbyt

Förutsättningarna för en sprakande fotbollsmatch var hundraprocentiga, med strålande sol och ett fullspikat Trollbäckens IP.

Läs mer


Derbyhelg 

Det är inte enbart Hammarby och AIK som spelar derby på söndag, utan även Hanvikens SK och Tyresö FF möts i ett klassiskt derby på Trollbäckens IP på lördagen.

Läs mer
Josefin Lindberg 202 matcher i den rödgula tröjan och inte alls nöjd med resultatet.

P18 avväpnade håglöst TFF

Kan tre matcher på sju dagar vara för mycket? Är det svårt att tända till med ett för tätt spelprogram? Var vädret oinspireraned? Eller var P18 helt enkelt bättre?

Läs mer
Olle af Geijerstams fina foto på den framstormande Danne Fröberg från kvalet mo Oddevold  till ettan 1984 får symbolisera helgens slit för alla lagen.

Helgens fotboll

Tyresö kommun har sex lag som är aktiva i seriesystemet och Tyresö Nyheter försöker att följa dem så ofta vi kan med de resurser vi har. Från april till november så bjuder dessa lag på skådespel, dramatik och glädje. Följ dem gärna direkt på plats så de får det stöd som de förtjänar.

Läs mer
Djurgårdsdödarna, Sofie \

TFF knäppte Djurgården i kvarten

Det blev en välspelad och rafflande kvartsfinal i Victoria Cup mellan Tyresö FF och Djurgårdens IF på onsdagskvällen. Storlagen brukar vanligtvis låta juniorlaget sköta spelet i den lokala cupen men vi såg åtminstone tre A-truppsspelare i dagens Djurgården.

Läs mer
Amadou Junior Tandia satte två påsar i helgens match.

TFF upp i serieledning

Vi säger inte Bingo! Men vi säger att Tyresölagen fick med sig rätt bra med poäng från helgens matcher.

Läs mer
Hampus Andersson, Lucas Brikell, Ruben Lindström och Sixten, ledare för hejaklacken. Alla en väldigt viktig del i dagens seger.

Enkel seger för taggat TFF

Matcher mellan TFF och Boo FF har alltid varit tuffa uppgörelser och om jag får säga så tillknäppta och rätt tråkiga.

Läs mer


Emil Fürsten om säsongen i Allettan

 

För andra året i rad har Tyresö Hanviken Hockey spelat Allettan. Förra säsongen i norra serien och i år i den södra. Oavsett i vilken serie man spelt så har man fastställt att THH är en klubb som tagit upp kampen med Huddinge på den södra sidan av Stockholm.

Läs mer
En förtvivlad Olivia Svalsted bredvid en Fanny Norsten som ser drömmen om SHE försvinna någonstans i himlen.

Dog drömmen om SHE mot Eslöv?

Trots att Eslöv inte tillhör topplagen i Damallsvenskan så är uppgörelserna med Tyresö  något som man verkar tagga till lite extra inför. Så även idag. Det blev en mycket tuff match där Eslöv satte sig i förarsätet i första halvlek.

Läs mer
Frida Höglund satte som vanligt en ansenlig mängd mål-

Tyresö kvar på andraplats

Efter en svängig start, där gästande GUIF från Eskilstuna tog kommandot, vände Tyresö och vann till slut ganska komfortabelt.

Läs mer
Tiomålsskytten Mattias Windahl under inflygning

Viktig vinst mot taggat Torslanda

Herrarnas Allsvenska går nu in i den sista tredjedelen och som bekant är det nu som allting avgörs. Efter en lysande inledning på säsongen, med segrar och oavgjorda resultat mot topplagen, har Tyresö Handboll haft en tyngre  period sedan mitten av julmånaden.

Läs mer
<span>Nicklas Nousiainen blev tvåmålsskytt. Här i en het duell i matchen mot Västervik.</span>

Förlust på övertid mot BoIS

 

Det blev en knapp förlust för Tyresö Hanviken i Allettan på onsdagskvällen, även om det var en förlust som gav mersmak om man nu kan säga det om en förlust.

Läs mer
Oscar Walldén gjorde en näst intill felfri insats.

Platt fall för THH

Streck match i Allettan och en mycket välbesökt Tyresö Ishall. Både Tyresö/Hanviken och Vimmerby vill såklart vara med och kvala vidare till de åtråvärda platserna i Allsvenskan.

Läs mer
Kan TFF få tillbaka vinnarinstinkten nu när så många spelare återvänder? Bilden är från segern i Stockholm Cup 2020.

Det svänger i Tyresöfotbollen

Förra säsongen lämnade mer än ett dussin spelare Tyresö FF för Hanvikens SK. Nu bara några dagar in på det nya året så händer det saker.

Läs mer


Toppishockey i Tyresö

Tyresö Hanviken Hockey lyckades under hösten återupprepa förra årets bedrift och kvalificera sig till Allettan. Detta genom en ännu starkare höst, som slutade med att Tyresölaget slutade på andraplats i Hockeyettan Östra, bara slaget av Hudiksvalls HC.

Läs mer


Tyresö United uppflyttade

Efter att ha bränt sina chanser i den sista och avgörande seriematchen där man föll med 2-0 mot Norsborg, blir ändå Tyresö United uppflyttade till Division 4.

Läs mer


Katharina Gråman – Allt annat än en grå man

Sedan några år tillbaka så har jag uppmärksammat Katharina Gråmans framfart på friidrottsarenorna runt om i Sverige. Ungdoms SM brukar allt som oftast innebära att hon tar ett antal medaljer i de tre grenar, 100 meter häck, 100 meter och längdhopp, som hon deltar i.

Läs mer
Mest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter