Söndagen den 26 maj 2019 - klockan 08:55

Sport i helgen


2018-08-03

Maria Poli avlossar stora  kanonen borta mot Älta i våras.
Bild:Claus Meyer
Maria Poli avlossar stora kanonen borta mot Älta i våras.

Nu sätter fotbollen i gång på allvar och inte mindre än tre av lagen börjar tävlingsspela i helgen.

Först ut är är TFF’s herrlag som på lördagen möter Ängby IF hemma på Tyresövallen med matchstart 14:00. Laget träningsspelade, mot Vendelsö IK förra utan att imponera nämnvärt. Det behövs nog en rejäl uppryckning om killarna ska kunna visa sig vid korvkiosken på lördagskvällen. Ängby är å andra sidan ett av köplagen och kan vara ett bra förstasteg mot en bra höstsäsong.

Tyresö ligger med bra i toppen av Division 3 Södra Svealand. Laget parkerar på en tredjeplats med kvalplatsen inom räckhåll. Det ser också ut som om sjukvårdsteamet fått igång Niclas Thomasson som gjorde ett mål och två målpass på 17 spelminuter mot Tullinge TP i den sista vårmatchen.

Värvarteamet har gjort klart med David Enström, stark mittback, som närmast kommer från studier i USA, men tidigare spelat i Älvsjö AIK i fyran.
TN Tips: 3-1

Hanvikens SK’s herrlag spelar sin första match på bortagräs när man möter Rinkeby United på lördag. Kick off sker 15:00. Rinkeby skuggar HSK på tredjeplats i tabellen så det är viktigt att Viken är rejält på tårna. United är också starka hemma på Bromstens IP där man har ett starkt publikstöd.
Laget gick som tåget i mellanfyran fram till sista omgången då man lite onödigt spelade oavgjort mot mittenlaget Hässelby.

Tuff uppgift men vi håller tummarna.

TN Tips: 2-2

Tyresö FF’s damer åker till Katrineholm på söndag, för bortamatch mot seriejumbon Värmbol. De som såg vårens drabbning lagen emellan vet att det borde bli en lätt match, men man vet ju aldrig vad som hänt i lagen under sommaruppehållet, så att ta ut en seger i förväg är nog inte att rekommendera.

TN tips: 0-3

Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter