Lördagen den 19 oktober 2019 - klockan 09:59

Sport i helgen


Niklas Wennergren 2018-09-14

Bild:Claus Meyer
Seriefinal för Tyresö FF´s herrar på lördag klockan 14:00.

Hanvikens damlag ser du på lördag i Ösmo.
Bild:Niklas Wennergren
Hanvikens damlag ser du på lördag i Ösmo.

Bild:Claus Meyer
Damfotboll på Kanalplan på söndag.

Bild:Claus Meyer
Ishockey i Enköping på Söndag.


Nu börjar vintersporterna dra igång vilket gör att vi Tyresöbor har dubbelt så mycket kul att titta på eftersom sommarsporterna fortfarande är igång några månader till.

Svealandsmästerskapen i friidrott pågår hela helgen 15 -16 september på Trollbäckens IP. Svealandsmästerskapen är en friidrottstävling för pojkar och flickor 13-14 år där det kommer cirka 400 tävlande från landskapen i Svealand. Ungdomarna tävlar i landskapslag. Fyra killar och fem tjejer från Hanvikens SK är uttagna och ytterligare tre från Tyresö FK.

Uttagna från Hanviken är i P14: Adam Eriksson (diskus, slägga, spjut), Axel Månsson (800m, 2000m), Oscar Niklasson (80mh, kula, tresteg, slägga, spjut )

P13: Christoffer Bergkvist (60m, 200m, längd, tresteg, kula)

I F14 klassen är följande Hanvikare uttagna:
Amanda Helgesson (800m, 2000m, kula, spjut), Ebba Lind (kula, diskus, slägga, spjut), Ella Bennett (höjd), Felicia Johansson (300m, 80mh) Karin Bengtsson (80m, 300m) 

Från Tyresö FK så ställer tvillingarna Alvah och Norah Lind upp tillsammans med Sofia Eskilsson.

Idagsläget ser det också ut som att Stefan Holms son Melvin Lycke-Holm kommer till Svealandsmästerskapen på Trollbäckens IP. Han är anmäld i höjdhopp av Värmlands friidrottsförbund.

 Tävlingarna pågår mellan kl 11.30-19.00 på lördag och 9.00-17.00 på söndag.

Fotboll

Seriefinal blir det nära på ner på Tyresövallen på lördag, när tredjeplacerade TFF tar emot serieledarna FC Stockholm. Tyresö FF´s herrar har inte förlorat en match sedan den andra juni då man förlorade mot just FC Stockholm med 5-0. Sedan dess så har TFF peakat formen medan FC fått lite socker i tanken, och inte alls är så självskrivna seriesegrare som man trodde efter vårens spel. Avspark 14:00.
För att ytterligare understryka vikten av matchen så kommer det att vara fullt pådrag på Vallen redan från klockan 9:00. Hoppborg, speedshooting och den så populära uppblåsbara bollplanen kommer att vara på plats innnan fotbollsskolan har tränat klart och vara uppe tills matcherna är över.

Tyresö FF´s damer åker till anrika Hammarby IP aka Kanalplan för att ta sig an Södersnäckorna. på söndag. Efter förra veckans poängtapp så har man endast hedern att spela för men det kan ändå bli en trevlig tillställning på ombyggda Kanalplan. TFF´s damer spelar som bekant i den enda serien i landet där man inte har automatisk promovering utan kvalspel för de som vinner och inga andra mortter för de som kommer efter. Avspark 18:00

Hanvikens SK´s damer, som också de peakat formen till slutspurten spelar borta mot serieledande Ösmo GIF. Giffarna gick på sin första poängförlust förra veckan när man föll mot Värmdö, ett utav lagen som HSK tampas med om uppflyttning.

I Division 7G där kommunen har två lag så spelar båda två på söndag. Tyresö United, kan om resultaten faller in rätt säkra seriesegern på söndag, med tre omgångar kvar att spela. United möter inte allt för starka, OS Carioca hemma på Tyresövallen. Avspark 19:00

Bollmora IKF som även de jagar promovering, möter Vega FC, som inte heller direkt rosat marknaden den här säsongen. Matchen spelas på Torvall IP och startar 18:30

Handboll
Idag (fredag) är det efterlängtad premiär för Tyresö Handbollsherrar i Allsvenskan. Man åker till Rimbo och matchstart är 19.00.
Nästa lördag, den 22 september, är det hemmapremiär, då Linköpingslaget RP står för motståndet.

Ishockey 
Division 1 Östra startar också den i helgen. De som vill besöka Totte Wallins Enköping och samtidigt se på kommunens hockeykrigare gör bäst i att befinna sig där på söndag klockan 16:00.
Tyresö/Hanviken Hockeys hemmapremiär sker på onsdag (19/9) klockan 19:00 då man tar emot Nyköping. Många tuffa matcher har ju utkämpats mot just dem de senaste åren och vi är säkra på att så blir fallet även i år.
 

Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter